perjantai 27. maaliskuuta 2020

Kun parisuhteen riski toteutuu

Niin tässä sitten kävi, mitä pahoin pelkäsin ja ensi kuussa muutamme lasten kanssa vuokra-asuntoon. Onneksi muuttoa ei tarvinnut toteuttaa vielä kuun alusta ja loppukuusta minulla on vapaapäiviä ja aikaa järjestellä ja siirtää tavaroita. Melkoinen puristus siitä varmasti taas tulee, mutta todennäköisesti tavarat ja asiat alkavat olla kohdillaan, kun uusi työ alkaa. Elämä ei katso sitä, mikä on sopiva ajankohta muutoksille ja nyt ne tulivat minulle kaikki kerralla. Toki saan katsoa itsekin peiliin tässä asiassa. En ole vielä laskenut kaikkia kustannuksia, enkä edelleen tiedä tulevaa bruttopalkkaani, mutta linkkaan kaksi hyvää blogikirjoitusta aiheesta. Erosta selviää kyllä. Ollaan sinnikkäitä!

Yksinhuoltajan selviytymisopas: Parisuhderiski

Holvin hoitaja: Avioero - taloudellinen katastrofi jonka puolet meistä käy läpi

6 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja sinnikkyyttä sinne!

    VastaaPoista
  2. Avioero ja varsinkin, jos siihen liittyy yhteisen asunnon myynti tappiolla, on kyllä todellinen pommi monelle taloudellisesti.

    Avioehdosta ja avioliiton taloudellisista vaikutuksista pitäisi puhua niin paljon enemmän koulussa. Itsekin olin aikanaan niin hölmö että ajattelin "avioehto, mitä sillä tekee, kun ei mulla oo mitään omaisuutta". En tullut ajatelleeksi sitä, että avioliiton aikanahan sitä omaisuutta kertyy ja sitäkin se avioehto suojaa. Olin jotenkin ajatellut että avioehdon tekee ne, joilla on jo avioon mennessä paljon omaisuutta. Toisinsanoen en ymmärtänyt riittävästi, mistä avioehdossa on kyse.

    Sitten oma juttunsa on myös elatusvelvollisuus. Kuinkahan moni tietää, että elatusapu ei koske vain lapsia. Aviopuolisot ovat elatusvelvollisia myös suhteessa toisiinsa eikä tämä elatusvelvollisuus pääty avioerohakemuksen jättämiseen, vaikka asuttaisiin erillään. Jos harkinta-ajan aikana lapsettomasta pariskunnasta toinen hakisi toimeentulotukea, käsitykseni mukaan Kela tutkii, pystyisikö puoliso maksaa elatusapua, koska se olisi ensisijaista. Vielä avioeroon tuomittaessakin tuomioistuin voi velvoittaa toisen puolison maksamaan toiselle elatusapua, jos se harkitaan kohtuulliseksi. En kyllä tiedä, miten usein ja missä tilanteissa tällaisia tuomioita annetaan. Mutta veikkaan ettei moni ole koskaan kuullutkaan, että henkilö voidaan määrätä maksamaan ex-puolisolle elatusapua tämän elinkuluja varten.

    Avioliittoon liittyy niin paljon taloudellisia pointteja, joita moni ei ajattele ollenkaan ennen kuin on liian myöhäistä. En suosittele kenellekään pika-avioliittoja... nimimerkillä kokemusta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että näitä ei välttämättä tule mietittyä ennen naimisiinmenoa. Minä en ollut puolison kanssa naimisissa, mutta olen eronnut aikaisemmin avioliitosta, että kokemusta asiasta kyllä on.

      Poista
  3. Olen pahoillani :( Voimia kovasti sulle <3

    VastaaPoista