keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Helmikuun palkkapäivä ja paska kevät

Hieman huomiota herättävä otsikko, mutta näillä mennään...

Helmikuussa palkkaa tuli nettona 2360 euroa. Veroprosenttini on varmaan liian matalalla, mutta en korjaa sitä nyt, koska syksyn tilanne on vielä auki. Nyt nimittäin kävi niin, että vaihdan kaikesta huolimatta työpaikkaa. Irtisanoudun tämän kuun aikana ja uusi työ alkaa toukokuun alussa. Työsopimus on vain kesän ajaksi ja jatkosta en vielä tiedä mitään. Vaihto vakituisesta työstä sijaiseksi on tietenkin tavallaan vähän hullua, mutta käytännössä töitä hoitoalalla riittää ja olen tällä hetkellä vain todella kypsynyt nykyiseen työpaikkaan. Ei ole silti mitenkään mahdoton ajatus, että palaisin vielä takaisin. Mutta nyt haluan kokeilla jotakin uutta. Huolimatta siitä, että kahden lapsen elatusvelvollisuus ja asuntolaina painavat taka-alalla...

Uuden työn varsinainen palkkakaan ei ole vielä tiedossa :D, mutta kolmivuorolla jatketaan ja siirryn tekemään 100% työaikaa, joten todennäköisesti palkka ei ainakaan laske. Helmikuussa säästäminen oli vain kaunis ajatus, koska käytin yksityisen puolen lääkärikäynteihin noin 500 euroa ja lisäksi ostelin kaikenlaista. Kaikki ostokset eivät edes ehtineet tulla maksettavaksi luottokortille maaliskuun puolella, vaan maksoin nyt noin 150 euroa sillä tekemiäni ostoksia ja saman verran jäi vielä huhtikuulle. Tuossa ei ole edes kaikki, vaan lisäksi käytin noin 70 euroa Madaran 40% alessa. Junalippuihin meni noin 100 euroa, mutta vastaavasti sain vanhemmiltani saman verran rahaa. Vuosilomani kotiympyröissä vaihtui reissuun eteläiseen Suomeen, koska halusin käydä katsomassa siskoani. Jos tässä varsin raskaassa keväässä on jotakin hyvää, niin se, että olemme taas hyvissä väleissä, ja koska hän tarvitsee minua nyt, niin haluan siihen panostaa. Näiden maaliskuun menojen jälkeen säästössä on enää 2300 euroa (ja sekin edelleen aika lailla korvamerkattu keittiöremonttia varten). Seligsonin rahastot ovat pysyneet vielä plussalla, mutta Nordnetin rahastot menivät nyt ensimmäisen kerran alle hankintahinnan. Näiden kaikkien arvo oli tänään yhteensä 5100 eli ovat tulleet alas 750 euroa.

Keittiöremontin piti alkaa jo, mutta remonteilla (ja varsinkin niiden tekijöillä) on taipumusta hieman elää ja tällä hetkellä remontti todennäköisesti alkaa maaliskuun lopussa. Alunperin sovimme puolison kanssa, että hän hoitaa lähes kaikki remonttiin liittyvät asiat, koska minä hoidin viime kevään remontin, mutta sekin on muuttunut. Suoraan sanottuna tilanne on se, että parisuhteessa ei mene hyvin ja se heijastuu nyt kaikkeen. Ihmiset monesti pitävät minua vahvana, mutta usein mietin, että se ei ole totta. Jonkun on vaan lopulta hoidettava asiat ja nähtävästi se olen taas kerran minä. Innostus käydä kuntosalilla ei ole vielä hävinnyt ja vapaapainotreeni etenee hyvin. Jos nostan penkistä tämän kuun aikana 40kg, niin olisi aika jees. Oli mahtavaa nähdä reissussa pitkästä aikaa vanhaa ystävää ja todeta, että vitsit me ollaan kyllä molemmat sinnikkäitä. Ystävyys on kestänyt jo 27 vuotta ja sinä aikana kumpikin meistä on kokenut monenlaista. Kaikesta ollaan silti selvitty. Sitä yritän toistella itselleni nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti