lauantai 25. tammikuuta 2020

Tammikuu, kun elämä heittelee...

Tammikuussa palkka verotettiin vielä vanhalla verokortilla, jossa oli huomioitu kotitalousvähennys. Tämän takia sainkin aika ennätysmäärän nettona. Palkka oli noin 3100 euroa + normaalit vammaistuki 215, lapsilisät 200 ja puolison minulle maksama 515 euroa (lainalyhennys, vastike ja osuus sähkölaskusta). Sain aika hyvin rahaa säästöön tulevaa keittiöremonttia ajatellen (säästössä on nyt lähemmäs 3000 euroa). Myös helmikuu on perinteisesti ollut hyvä palkkakuukausi, koska joulun ja uudenvuoden lisät tulevat silloin. Remonttia on tarkoitus aloitella helmikuun lopussa ja keittiön purkamiseen pitää varata ainakin viikko aikaa.

Tämä viime postauksessa mainittu ikäkriisi elää ja voi hyvin. Alkuvuosi onkin ollut sen takia melkoista pyöritystä. Liikuntaa olen harrastanut samaan tahtiin ja kuntosalilla laitteet ovat vaihtuneet vapaisiin painoihin. Tavallaan yksinkertaista, mutta älyttömän kiinnostavaa. Salilla saa taatusti muiden huomion, kun alkaa värkkäämään penkin kanssa (en ole vielä nähnyt lähisalilla naisia nostamassa siinä :D), mutta en ole antanut sen häiritä. Töissä taas oli työkierto päättymässä ja paluu omalle osastolle alkoi tympäistä siihen malliin, että päätin hakea töitä muualta. Pyysin esimiestä suosittelijaksi ja tässä vaiheessa minusta tulikin yllättäen hyvin kiinnostava henkilö. Työpaikastani on jatkuvasti lähtenyt ihmisiä muualle, koska työssä on enemmän vastuuta kuin ehkä muissa paikoissa keskimäärin ja henkilömitoitus on pieni. Esimies alustavasti puhui minut jäämään sillä, että järjesti työkierrolle jatkoa ja lupaili tulevaisuudessa siirtoa tuolle osastolle, jossa olen tykännyt olla. Tämä aiheutti omalla osastollani pientä kitkaa, koska en ollut suinkaan ainoa, joka olisi halunnut jäädä kiertoon. Olen nyt tehnyt tätä vuodenvaihteen kuuden viikon listaa 100% työajalla. Tarkoitus oli jatkaa sen jälkeen 78% työaikaa, mutta nostinkin sen 90%, hui. Saapa nähdä miten arki pyörii tällä yhdistelmällä.

Rahastosijoituksia olen aiemmin tehnyt 150 eurolla kuussa, mutta nyt kun palkkaa alkaa tulla hieman enemmän, niin laitan jatkossa niihin 200 euroa. Pieniä summia vielä toki, mutta tulossa on keittiöremontti ja auton katsastus koittaa maaliskuussa. Auto on pärjännyt syksyn jälkeen mukavasti. Pisteet isälle siitä, kun löysi ja korjasi siitä pari isompaa vikaa. Uuteen autoon on keittiön jälkeen silti pakko alkaa säästämään...ja säästämään muutenkin sillä eihän elämästä koskaan tiedä...Rahastoihin olen nyt laittanut rahaa Seligsoniin 1750, arvo nyt 2220 euroa ja Nordnettiin 3100, arvo nyt 3630 euroa, yhteensä 5850 euroa. Näistä 2500 on Superrahasto Suomessa, jonka olen korvamerkannut lapsille. Kustannan sieltä tulevaisuudessa ajokortit ja muut, kun se on ajankohtaista.

Oulussa loppui lauhempi jakso ja säätiedotus lupaa pakkasia. En tykkää kylmästä yhtään, mutta on tämä silti ollut kummallista tähän aikaan vuodesta. Omat ajatukset ovat ehkä liikaakin keväässä. Hiukan hirvittää mihin kaikkeen tämä ikäkriisi lopulta johtaa, mutta toisaalta olen huomannut, että liikä kiltteys ei toisaalta yhtään mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti