tiistai 31. joulukuuta 2019

Uusi vuosi ja uudet tuulet

Taas ollaan vuodenvaihteessa. Olen tässä vaiheessa monesti listannut kaikenlaisia lupauksia ja haaveillut jostakin uudesta. Käytännössä arki yleensä rullaa hyvin samankaltaisena eteenpäin.

Joulukuussa palkkaa tuli vähän enemmän, koska teen tässä vuoden vaihteessa kaksi listaa 100% työajalla. Palkka oli nettona 2460 + lapsilisät ja vammaistuki 415 euroa. Lasten isän kanssa pitää varmaan käydä keskustelua noita tukiasioista. Meillähän ei ole koskaan ollut elareita käytössä, vaan tuloeroa on paikattu sillä, että minä saan pääosin nuo tuet. Toki esikoisen vammaistuki ei ole ikuinen ja odotettavissa on, että se laskee kesällä perustasolle. Joulukuun palkasta iso osa kului, normaaliin tapaan, joululahjoihin ja muihin jouluvalmisteluihin. Lasten lahjabudjetti oli viime vuoden tapaan 350 euroa ja siitä osan he saivat suoraan tilille rahana. Lahjat olivat yllättävän onnistuneita tänä vuonna. Isommille lapsille on aina vaan hankalampi ostaa lahjoja...Mutta joulupyhinä katselin, kun esikoinen luki aku ankkaa ja piti samalla sylissään Lord of Rings-figuureja ja kuopus väritti päivät pitkät uusilla erikoistusseilla :D. Jouluruokiin, kuuseen ja sen koristeluihin meni noin 200 euroa. Pitää taas vuoden alusta alkaa pitää tarkempaa kirjaa menoista (niitä lupauksia).

Keittiöremontti toteutuu todennäköisesti helmikuussa. Olen ollut yhteydessä tekijöihin, mutta tarkempi ajankohta on vielä kysymysmerkki. Purkamiseen pitää varata ainakin viikko aikaa, koska jo purkuvaiheessa todennäköisesti tarvitaan sekä sähkö- että putkimiehen palveluja. Sain joulukuun alussa liikuntapuuskan. Varmaan alkava 40-kympinkriisi nostaa päätään :D. Salilla on tullut ravattua tasaiseen tahtiin ja treenaaminen on tuntunut tosi hyvälle. Alkuvaiheessa toki intoa lisää se, että painoja saa lisätä viikottain. Olen suunnitellut, että sählään salilla nyt jonkun aikaa itsekseni ja palkkaan sitten keväällä ehkä pt:n avuksi tai ainakin ostan jonkinlaisen valmennuksen. Vielä puoli vuotta sitten olin sitä mieltä, että en mitenkään ehdi salille enempää kuin kahdesti viikossa. Nyt hyppään siellä kolmasti viikossa :D. Saapa nähdä miten pitkään intoa riittää.

Tammikuussa palkka on tuon 100% työajan takia isompi ja käytän sen näillä näkymin itseeni. Minulla on aika rajatut työterveyspalvelut ja muut asiat pitäisi sitten hoitaa ihan terveyskeskuksessa. Hoitoalalla työskennellessä on aina se riski, että vastaan sattuu tuttu lääkäri ja ihan ensimmäisenä en esimerkiksi haluaisi riisua paitaa sellaisessa tilanteessa :D. Siispä käytän nyt vähän rahaa itseeni. Mainitsinko neljäkympin kriisistä, no niin...Ihanaa ja toivorikasta uutta vuotta lukijoille. Muistakaa olla armollisia itsellenne, minäkin yritän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti