sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Vähemmän sitä säästämistä...

Tämä kuukausi on mennyt kuluttamisen merkeissä. On ollut tiedossa olleita ylimääräisiä menoja ja sitten sellaisia, että selaanpa tori.fi:tä jos siellä olisi kuopukselle sopivaa sänkyä ja siellähän oli. Lapsi on kyllä aivan rakastunut uuteen sänkyynsä (sellainen puoliparvi), vaihtaa näemmä vaatteetkin siellä :D. Sänky oli huonommassa kunnossa, mitä kuvat antoivat ymmärtää, mutta on täyspuinen ja ihan jämäkän oloinen. Jospa sillä mentäisiin seuraavat pari vuotta. Lapselle on myös tilattu silmälasit, jotka tulivat hiukan halvemmaksi kuin ajattelin. Toisaalta kaverisynttärit tarjoiluineen (otin suuren vierasmäärän takia tilan muualta ja sekin tietysti maksoi) tulivat paljon kalliimmaksi, mitä olin niihin budjetoinut. Tulevalla viikolla tulee vielä maksuun tuo synttärien tilavuokra ja ajattelin hemmotella itseäni kampaajalla. Hiukset ovat aivan ylimittaiset ja latvat huonossa kunnossa. En ole värjännyt hiuksia pitkään aikaan, mutta pelkästään leikkauskin maksaa tänä päivänä (luottokampaajalla) 35-40 euroa. Nyt on takana niin säpäkkä viikko töissä ja arjessa ja alkuviikko menee vielä samoissa merkeissä, että jotakin palkintoa näistäkin :).

Ensi viikolle olen varannut kirppispöydän ja illalla olisi tarkoitus alkaa hinnoittelemaan tuotteita. Pöytävuokra oli 27 euroa ja toivottavasti pöytä tuottaisi sen päälle jonkun 40-50 euroa. Myytävänä ei ole kovin arvokasta tavaraa, vaan tuommoista yleistä sälää ja muutama vaate, jotka haluaisin kiertoon. Kaikki ylimääräinen tulo on silti kotiinpäin tässä tilanteessa.

Olen löytänyt taas uusia mielenkiintoisia säästö/talousblogeja, kuten Puudelinberberi. Ja innostuin tekemään uuden Excel-lehden tuloista, menoista ja veloista. Edellinen olikin vähän huonosti järjestelty, koska olin lisäillyt sinne sekavasti uusia kohtia. Jaottelin nyt erikseen kuukausittaiset menot, kuukausittaisen velanmaksun ja mitä laitan säästöön. Ilman noita velkoja olisi säästöprosenttikin lähes kaksinkertainen. Mietiskelin sellaista, että voisin yrittää säästää vähän ylimääräistä ja tehdä sillä ylimääräisiä lyhennyksiä velkoihin eli niinä kuukausina, kun saan kahdet lisät laittaisin säästöön 50 euroa enemmän. Jotenkin pitäisi muutenkin yrittää järkeistää noita ylimääräisiä menoja. Kahden lapsen kanssa se vaan tuntuu usein hankalalta, kun niitä ylimääräisiä menoja vaikuttaa vain putkahtelevan jostakin. Mutta ehkä pitäisi jatkossa tarkemmin punnita noita hankintoja. Ainakin Visa-lasku on ensi kuulle lupaavasti vain 16 euroa, odottelen e-laskua nettipankkiin ja sen jälkeen pitääkin tilata lisää vitamiineja (tulevat sitten maksuun huhtikuussa).

Tähän aikaan vuodesta alan olla aina aika kyllästynyt talveen. Nyt on ollut kauniita ja aurinkoisia päiviä, mutta silti! Tuulta ja pakkasta, en tykkää. Tulevalla viikolla pitäisi alkuhässäkän jälkeen olla runsaasti vapaata aikaa. Taidan siis kääriytyä sohvalle peiton alle ja hyvän kirjan äärelle. Jospa se kevät vähitellen löytäisi tännekin.

3 kommenttia:

 1. Hei, täälläkin on kirppisviikko meneillään! Tosin meillä kirppispöytä 6+1 myyntipäivää maksoi 51 euroa + 3,5% provisiota myynnistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sullahan oli tullut jo ekana päivänä hurjasti myyntiä :). Hinnoittelin illalla tavaraa ja alkoi tuntua, että pääsenkö edes omilleni :D. No harrastus sekin, että pitää kirppispöytää viikon...

   Poista
  2. Joo, pakko myöntää että hyvin meni tuo ensimmäinen päivä! Sen vuoksi otinkin vielä tuon toisen ylimääräisen lauantain, jolle meinasn kaikelle jäljellä olevalle lätkäistä vielä -50% hintalapun .

   Tosiaan, kaikessa kiireessä vielä tällainen kirppisviikko, kun ei taida olla tekemistä tarpeeksi.

   Poista