perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ylimääräiset menot helmikuussa

Helmikuussa ylimääräisiä menoja on riittänyt. Voidaan vaan todeta, että siitäkin kuukaudesta on nyt selvitty :). Maaliskuu näyttää tässä vaiheessa menojen suhteen paremmalta kuukaudelta, mutta kaikenlaisia muuttujia voi vielä tulla eteen. Helmikuussa visan osuus oli 118 euroa (niin, ne tammikuun nettishoppailut), 8 euroa meni puhelimen uusiin kuoriin, 15 euroa lapsen uusiin toppahousuihin, 16 euroa terveysmenoihin ja 70 euroa lapsen uuteen, käytettynä ostettuun sänkyyn. Lasten synttärilahjoihin varasin rahaa jo tammikuussa ja ne kustansivat yhteensä 100 euroa. Lasten isä järjesti toisen lapsen synttärit ja minä toisen. Tarjoiluihin ja paikkavuokraan meni 110 euroa, kun olin ennalta arvioinut 80 euroa. Ensi vuotta varten voisin tosin laittaa muistiin, että lapset eivät edelleenkään juurikaan syö kakkua, joten siihen ei kannata satsata. Toiselle lapselle tilattiin silmälasit, joista oma osuus oli 49,50 euroa, tarjosin miesystävälle synttärilahjaksi ruuat ravintolassa, joka kustansi yhteensä 39,50 ja Makuunista tuli hankittua vuokraleffoja ja karkkia 16 eurolla. Aivan vasta ostettu paistinpannu meni rikki, joten uuteen meni 17 euroa ja ennakoin lapsen toppahousujen hajoamista, joten paikkakangasta niihin 6 eurolla (sellainen itseliimautuva). Lisäksi ostin itselle päivävoiteen kunnon aurinkosuojalla 19 euroa ja tilasin kerran ruokaa töihin työkavereiden kanssa eli 9 euroa vielä siihen. Näistä tulee yhteensä noin 593 euroa...no huhhuh. Taidan pyörtyä :D.

Helmikuu oli kyllä vähän poikkeuksellinen kuukausi, kun siihen osui molempien lasten ja miesystävän synttärit ja tuli ostettua toiselle lapselle tuo sänky käytettynä. Nuohan kattoivat ylimääräisistä menoista noin puolet. Mutta, mutta paljon ajatustyötä olen (muka) tehnyt nyt noita ylimääräisiä menoja miettien ja saa nähdä näkyykö se käytännössä mitenkään. Maaliskuussa on tulossa palkkaan kahdet lisät ja lisäksi kela jostakin syystä verottaa tuota osittaista hoitorahaa kohdallani nyt eri tavalla, kun sain 59 euron sijasta käteen 80 euroa. Tuki on siis bruttona lähemmäs sata euroa. Helmikuussa myin myös tori.fissä tavaraa 16 eurolla, nyt maaliskuun puolella 5 eurolla ja lisäksi minulla on tällä viikolla kirppispöytä. Pöydässä on tavaraa sekä minulta että miesystävältä ja se on nyt tuottanut perjantaihin mennessä 94 euroa, josta oma osuus miinus pöytävuokra on noin 50 euroa. Jotakin siis myös takaisinpäin. Ja olen toki samalla käynyt taas läpi kaappeja ja muutenkin kodin tavaroita parveketta myöden. Ihmiset ostavat kirppikseltä kyllä mitä mielenkiintoisempia tavaroita, kuten käytettyjä meikkejä. Miesystävä totesi, ettei kehtaisi sellaista edes laittaa myyntiin, mutta minäpä kehtaan :D. Käytän surutta tuota pöytää kaiken ylimääräisen roinan poistoon ja sunnuntaina kannan sitten loput SPR:n konttiin. (No ei sinne konttiin mitään roinaa, vaan lähinnä jäljelle jäävät lasten ja miesystävän vaatteet pöydästä).

Maaliskuun visa-lasku tulee olemaan vain 16 euroa ja nyt sain uuden sähkölaskun, kun vaihdoin alkuvuodesta Lumo energiaan (jolla on näemmä kuukausilaskutus). Sähkölasku oli 13 euroa ja arvio vuoden kulutuksesta noin 120 euroa. Mikäli siirtoenergia ei nouse kahdelta kuukaudelta yli 40 euroon, niin sähkölasku pysyy suurinpiirtein samoissa kuin aiemmin. Periaatteessa säästöäkin pitäisi tulla. Ylimääräisinä menoina tulevat oma ja lasten passit, joista yhteensä reipas 100 euroa, kun lasten isä maksaa toisen lapsen passin. Passikuvat pitää muistaa käydä ottamassa Verkkokaupassa ensi viikolla, niin säästää siinäkin monta kymppiä.

Nyt maaliskuun puolella olen jo ehtinyt käymään kirppiksellä ja kampaajalla. Perusmallin leikkaus vie tuolla tutulla kampaajalla alle puoli tuntia ja maksaa 35 euroa. Hiukset näyttävät niin kivoilta, että jatkossa aion käydä kampaajalla hieman useammin (viimeksi yli puoli vuotta sitten ja nyt varsinkin viimeisen kuukauden ajan hiukset näyttivät aika kaameilta). Kevätaurinko paistaa ihanasti, voisi tuo lumikin sulaa pikkuhiljaa...ensi viikolla lapset viettävät hiihtolomaa ja ylimääräistä menoa tulee varmasti siitäkin. Olen tosin suunnitellut kohtuuhintaisia menoja, kuten lapset päiväksi Superpark:iin ja sitten yhdessä sen jälkeen Heselle (saivat nuo päiväliput lahjaksi jouluna), tai että lapset saavat käyttään synttärirahansa 30 euroa per pää kaupassa ja loppupäivä meneekin sitten mukavasti legorakentamisen parissa (oletan heidän ostavan legoja), joku päivä käydään laskemassa mäkeä ja sinne eväät mukaan ja sitten jonakin päivänä ehkä käydään leffassa katsomassa uusi Lego-Bätmän (no tuohon leffaan ja Hesellä käyntiin menee kyllä rahaa). Parina päivänä lapset ovat isovanhemmillaan, koska olen töissä, joten niinä päivinä myös syövät siellä ja isovanhemmat vievät hiihtämään ja luistelemaan, joten minun ei tarvitse, kröhöm...Siinähän se hiihtoloma mukavasti kuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti