keskiviikko 10. elokuuta 2016

Päiväreissu rannikkokaupunkiin

Kävimme miesystävän kanssa pienellä extempore päiväreissulla. Hauskasti satoi vettä aina ajaessa, mutta aurinko alkoi paistaa, kun auto pysähtyi ja jalkauduttiin siitä kävelemään. Kalajoen keskustasta käytiin hakemassa salaatit ja suunnattiin sitten piknikille Hiekkasärkille. Itselle tuo Kalajoen seutu on jotenkin nostalginen paikka, koska toinen mummolani on sijainnut siellä ja lapsena kävin tuolla ainakin kerran kesässä ja toki myös Hiekkasärkillä sekä silloisessa JukuJukuMaassa.

Hiekkasärkät on vielä hieno paikka, vaikka minun makuuni sinne on rakennettu jo ihan liikaa.

Asustetalo Perkiönmäessä pyörähdettiin Pyhäjoella ja oli sellainen elämys, että suosittelen käymään, jos on käyntiä sielläpäin lähiaikoina. Kyseisestä liikkeestä löytyy tietoa googlaamalla, mutta tässä yksi blogikirjoitus aiheesta. Liikkeessä on nyt tyhjennysmyynti, koska omistaja on viimein jäänyt eläkkeelle ja kaikki oli puoleen hintaan. Mukaan lähti kaksi retroa collegepuseroa lapsille (Suomessa tehdyt Tutan ja Finnwearin puserot). Itselle ostin syys-/kevättakiksi Tiklas-merkin Suomessa valmistetun pitkähelmaisen takin. En ollut kyseisestä merkistä koskaan kuullutkaan, mutta äiti kysyi heti "Oliko se Tiklaksen takki?". Reissu oli mukava piristys arkeen. Epävakaisesta säästä huolimatta rannalla ollessa aurinko paistoi lämpimästi ja ehdittiin koluta pari kirpparia sekä ajella lapsuudestani tutuissa maisemissa.

Tiklaksen vaatteiden valmistus loppui Suomessa 1985. Takin taskusta löytyi tämmöinen hassu lappu.


Reissun kustannukset olivat:

Bensa: 25 euroa (tankkasin auton kahdesti, että osittain arvio).
Eväät: 15 euroa
Salaatti: 6 euroa
Kahvi: 4 euroa (tarjosin myös miesystävälle)
Vaateostokset: (takki ja kaksi puseroa lapsille) 41 euroa.

Yhteensä: 91 euroa.

Takki oli kiva löytö, koska olen tuollaista takkia etsiskellytkin. Olisin vaan halunnut myös laadukkaan takin, mutta sellaiset maksavat yleensä reilusti yli sata euroa. Takki maksoi puoleen hintaan 21,5 euroa. Suomessa valmistetusta ja kestävän oloisesta vaatteesta maksan sen kyllä mielihyvin.

Varsinkin nyt vanhempana olen alkanut enemmän arvostaa tällaisia lyhyitäkin reissuja esimerkiksi jonnekin luonnonkauniiseen paikkaan. Samoin monesta kaupungista löytyvissä vanhoissa puutalokortteleissa on kiehtovaa kuljeskella ja vain katsella taloja. Vaikka on mukavaa käydä silloin tällöin elokuvissa tai ulkona syömässä, niin kyllä eväiden syönti meren rannalla kauniina kesäpäivänä vie voiton 1-0. Parhaimmat jutut elämässä ovat monesti ilmaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti