keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Palkkapäivä: kesäkuu

Ylimääräisiä menoja näyttää kesäkuussakin piisaavan (kesäloma ja lapset suurimman osan ajasta minulla, joten kaikki kasautuu...). Tässä vaiheessa sitä voisi toivoa, että edes pienen kesälomareissun budjetti pitäisi (neljän päivän reissu Etelä-Suomeen). Kesäkuun palkkapäivässä oli ilahduttavasti mukana täydet kesälomarahat. Kun töiden jatkuminen on epävarmaa ja uusien töiden saaminen vähän niin ja näin, niin koskahan sitä seuraavan kerran on samassa tilanteessa. En ehkä halua arvailla milloin seuraavan kerran saan palkallista kesälomaa. Mutta nyt niitä lukuja...

Kesäkuun palkka oli nettona  2922 euroa, jee! Menot kesäkuussa 2050, koska IP-maksu ja koulumaksu yhteensä 130 euroa ovat kesätauolla (syksyllä IP nousee 20 euroa). Olen kahtena kuukautena laittanut Seligsonin Global Top 25 Brands ja Global Tops 25 Pharmaceuticals rahastoihin yhteensä 70 euroa. Nyt hieman yltiöoptimistisena avasin kolmannen rahaston eli Seligsonin Pharos. Näihin jatkossa kuukausittain yhteensä 60 euroa. Tämä on sellaista sijoittamisen harjoittelua...Palkkani vaihtelee lisien takia kuukausittain ja arvioni siitä on ollut noin 1600 euroa kuukaudessa nettona osittaisella työajalla. Todellisuudessa palkka on ollut keskimäärin 1800 euroa kuussa, jos kesälomakorvausta ei oteta mukaan. Tämä on oikeastaan mahdollistanut sen, että olen saanut säästettyä suunnitelmien mukaan, vaikka budjetti onkin levinnyt välillä käsiin. Nykyinen työpaikka ei ehkä ole se unelmien työpaikka, mutta samanlaista palkkatasoa en tule todennäköisesti saamaan muualta nykyisessä ammatissa.

Päätin laittaa kaikki kesäkuun ylimääräiset menot blogiin sitten kerralla kuun lopussa. Olen jo käyttänyt rahaa kirppiksellä, häälahjaan, ruokapiiriin, synttärilahjaan, toisen lapsen puhelin uusittiin, kävin baarissa kavereiden kanssa (mihin näemmä saa todella kulumaan rahaa) ja lisäksi tiedossa ollut Visa-lasku (Ikean reissu + vitamiinit Iherbistä) ja autoon pitäisi vaihtaa jarrupalat jossain vaiheessa.

Erityislapsen diagnoosin saanut lapseni sai korotetun vammaistuen, joka tuli takautuvasti puolelta vuodelta. Laitoimme tämän lasten isän kanssa puoliksi ja jatkossa, jos hyvin käy, maksan sillä toisen lapsen IP-maksun ja yleisesti ylimääräisiä lastenvahtikuluja, joita tulee, kun lapsi ei voi olla kotona pitkiä aikoja yksin. Jos huonosti käy Kela ei korotetun tuen lisäksi myönnä lapselle kuntoutusta (jota ei todellakaan maksettaisi pelkästään tuolla tuella). Asia huolestuttaa enemmän kuin omat työkuviot, mutta päätöstä ei ole vielä tullut, joten yritän pysyä positiivisena.

Tuo lapsen takautuvasti saama tuki ja nyt kesäkuussa isommat säästösummat (Seligsonin uusi rahasto ja IP- ja koulumaksut säästötilille) sekä kesälomarahoista ottamani ylimääräinen 250 euroa säästötilille nostavat varallisuuden kokonaismäärän 3065 euroon. Näistä siis säästötilillä 2070, laskutilillä 655, Seligsonissa 130 ja reissutilillä 110 euroa + yksi S-ryhmän osuus. Tarkoitus olisi laittaa tuosta palkasta lisää säästötilille, mutta seuraan vielä kesäkuun ylimääräisiä menoja. Vanhempani antoivat kesälomareissua varten (lapsille) 100 euroa ja koko reissun budjetti olisi siis 500 euroa. Toivottavasti siinä pysytään :).

Yhteenvetona: Kesäkuussa varallisuus 3065 euroa ja taas 190 euroa lyhentyneet velat 7780...no niin, etiäpäin :).

Hahaa, kävin muokkaamassa vähän loppusummia. Yhteenlaskeminen on hankalaa näemmä...

4 kommenttia:

 1. jännitän itse miten meiän vammaistukihakemuksen kanssa kyllä käy vaikka neurologi laittoi lausuntoonsa että puoltaa korotettua. Toisaalta koitan asennoitua niin että on sitä pärjätty jo kohta 5v ilman tukia niin pärjätään sitä jotenkin jatkossakin.. vaikkakin helpottashan tuo lapsen kotikuntoutusta kun ois enempi rahaa.

  VastaaPoista
 2. Niinhän se on. Erityislapsen kanssa rahaa kuluu muutenkin enemmän. Tai meillä ainakin lapsenvahdit, vanhempien työaikajärjestelyt ja esimerkiksi sopivat vaatteet (lapsella on aistiyliherkkyyttä, joten on vaatteissa valikoiva) aiheuttavat kustannuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kuluja löytyy kyllä... itse vedin vaa totalikilarit vissii 10 kertaa kun yritin sitä paperia täyttää että ajattelin jo et helpompi ois vaa jättää tähän mutta tul sinne ny jotain laitettua. Veikkaan että siit saa kukaa mitää selvää ja jälkikätee oon muistanu kaikkia vikoja mitä laitoin väärin =/

   Poista
  2. Noiden lomakkeiden täyttäminen on kyllä tosi kuluttavaa. Ja työlästä, koska lasta varten ei voi tehdä suoraan verkossa :/. Kelassa on ihan mukavia virkailijoita ja voit myös jälkikäteen soittaa ja tehdä lisäyksiä siihen hakemukseen, jos jotain muistuu mieleen.

   Poista