sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kun budjetti leviää...

Olen viime aikoina miettinyt paljon rahan käyttöä, omaa rahan käyttöäni tietysti :). Olen miettinyt säästämistä, laatinut budjetin ja seurannut tuloja ja menoja. Olen alkanut kirjoittaa tätä blogia ja jossain vaiheessa olen alkanut myös ajatella, että tämähän sujuu. No, ehkä se sujuu paremmin kuin aikaisemmin, mutta nyt on taas hetki, kun se ei tunnu sujuvan ollenkaan...

Kirjasin toukokuun ajan ylimääräisiä menoja ja niitä oli yhteensä 302,70 euroa...hiljaiseksi vetää. Osa ylimääräisistä menoista oli pakollisia hankintoja. Maksoin puolet lasten lenkkareista, mutta ostin heille myös feikkicrocsit (6 euroa kappale), printterin kasetti oli pakko täyttää, koska piti printtailla kelalle meneviä papereita, omat tennarit käytännössä hajosivat käsiin ja tarvitsin vaatteita kaverin häihin. Lapset saivat viimeisellä kouluviikolla kutsut kaverisynttäreille, joihin hankitut lahjat maksoivat vajaa parikymmentä euroa. Soijakynttiläprojektini ei edennyt vielä tekovaiheeseen, koska töissä oli tällä viikolla raskaita vuoroja (niin, ja miksi jättää kaikki viime tippaan...) ja lopulta ostin opettajien lahjat kaupasta ja niihin meni reipas parikymmentä euroa. Eli tavallaan turhia ylimääräisiä menoja oli noin puolet ylimääräisistä menoista. En aio pyytää lasten isää osallistumaan esimerkiksi noihin opejen lahjoihin. Toista lasta piti käyttää lääkärissä (ja käytin yksityisellä) ja exä maksoi sen käynnin kokonaan, vaikka minun olisi periaatteessa pitänyt maksaa puolet.

Vakuutusrahat palautettiin ja lopulta laitoin niistä säästötilille vain 165 euroa (piti laittaa 185). Käyttörahatilillä on nyt 94 euroa ja sieltä pitää maksaa kaverin häälahja 40 euroa ja ruokapiirimaksu 40 euroa (tämän kesäkuun ylimääräisiä menoja...). Ruokarahatilillä on taas 66 euroa (+ tulossa 11 euroa bonuksia) ja sen pitäisi riittää palkkapäivään. Hieman heikolta näyttää...Lapsilla alkoi tällä viikolla kesäloma ja ovat nyt isovanhempien kanssa mökkeilemässä. Loppuviikosta menevät viikonlopuksi isälleen ja sitten taas tulevat minulle pariksi viikoksi. Olen lasten isän kanssa sopinut, että minä hoidan (tai järjestän hoidon) lapsia pääasiallisesti kesäkuussa ja hän taas heinäkuussa. Lapset menevät isälleen myös juhannuksen aikaan ja ovat sitten seuraavan viikon taas minulla. Ajattelin, että lapsille voisi olla kesällä mukavaa olla pidempään yhdessä paikassa kerrallaan. Jossain vaiheessa saattavat itsekin haluta tuota 2 viikkoa toisella vanhemmalla ja 2 toisella. Pitää katsella miten tämä toimii.

Nyt kesäkuussa ruokamenot varmasti kasvavat, koska lapset ovat minulla enemmän ja eivät syö lounasta koulussa. Huokaus...kaiken päälle työkuviot stressaavat, koska sopparia ei ole vieläkään jatkettu. Töitä on varmaan alettava hakea viimeistään heinakuussa. Jos ja kun saisinkin töitä heti sopparin loppuessa, ne eivät todennäköisesti olisi osa-aikaisia, joten kuvio lasten kanssa pitäisi suunnitella uusiksi. Tulot nousisivat hieman, mutta asumistuki lähtisi pois ja minun pitäisi käyttää maksullista lastenvahtia varmaan viikottain. Ahdistaa. Pitäisi olla kiitollinen, että töitä riitti ainakin tähän asti ja sain kerättyä jonkinlaista turvapuskuria. Se puskuri tulee vain käytettyä loppuun kuukauden parin sisään ja mitä sitten? Hohhoijaa, asiaa ei kannata vatvoa ennen nukkumaan menoa (eli juuri nyt), sillä se tietää takuulla unetonta yötä. Pitää vaan toivoa, että asiat järjestyisivät jotenkin.

5 kommenttia:

 1. Aina tulee notkahduksia. Idea onkin miten niistä noustaan (itsellä säästö toukokuu meni ihan puihin). Selkä suoraksi ja armoa itselle. Hyvinhän sinulla kokonaisuutena menee. Kesä alkaa....

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kovasti sinne! Nuo yllättävät menot ovat kyllä inhottavia. Mukavaa kesää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :). Mukavaa kesää myös teille!

  VastaaPoista
 4. Voisitko alkaa suunnitella työn hakua jo nyt? Saattaisi joku kontakti tärpätä jo tässä kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suunnitellutkin, tarkoitus olisi päivittää CV ja kysyä parilta kaverilta tuon toisen ison työllistäjän tilanteesta tällä paikkakunnalla. Viivyttelen työnhaun kanssa siksi, että elättelen toivoa, jos soppari kumminkin uusittaisiin. Tyhmää toki...tiedän vaan, että tuskin voin tehdä osittaista missään muualla, ainakaan tuolla "isommassa talossa". Ja tässä elämäntilanteessa vain kovasti tarvitsisin sen osittaisen (lasten takia) :/.

   Poista