tiistai 22. maaliskuuta 2016

Varallisuus tällä hetkellä

Melkein huvittaa tuo otsikko, mutta jostakinhan sitä on lähdettävä liikkeelle :).

Kuten sanottu, niin minulla on laskutili, josta maksan kuukausittaisen puhelinlaskun, joka toinen kuukausi tulevan sähkölaskun, kuntosalin, säännölliset lääkekulut sekä vakuutusmaksut ja autoveron kerran vuodessa. Olen laskenut kaikki summat hieman yläkanttiin sopivaksi tasasummaksi ja laskeskelin tuossa juuri, että onko laskutilillä sen verran rahaa kuin pitäisikin olla (puhelinlaskussa ja sähkössä on pientä vaihtelua). Tilillä on hieman ylimääräistä rahaa, mikä on tietysti hyvä asia.

Lisäksi minulla on erikseen säästettynä puskuria eli rahaa yllättäviin menoihin, tai vaikkapa siihen, että työt eivät syyskuun jälkeen jatkukaan. Näiden lisäksi voisin laskea osaksi "omaisuuttani" myös vanhan suomalaisen keräilylasin, jota minulla on ainakin 200 euron arvosta. Jos pistäisin nyt kaikki myyntiin, niin tuon verran saisin niistä helposti. Minulla on myös yksi S-ryhmän osuus, vähän olen miettinyt näiden ostamista myös lisää. Eli yhteensä:

Laskutili 425
Säästöt 600
Keräilylasi 200
S-ryhmän osuudet 100
Yhteensä 1325

Mietiskelin tuossa, että voisin kesällä jo laittaa jotakin Seligsonin tai Nordnetin rahastoihin, kun IP-kerhomaksu ja koulumaksu jää kahdeksi kuukaudeksi pois (siis osa tuosta rahasta). Toisaalta taloustilanne on semmoinen, että minun varoillani kannattaa ehkä vain keskittyä keräämään sitä puskuria.

4 kommenttia:

  1. Todellakin jostain on aloitettava! Kun päätin alkaa säätämään ja marssin pankkiin noin 3,5 vuotta sitten perustamaan ASP-tiliä, oli säästötililläni 50 senttiä ja laukussa 2 pikavippilainaa... :D Kauas on niistä ajoista päästy. Puskuria olen vasta tänä vuonna opetellut keräämään, joten snaoisin että sun tilanteesi on siinä suhteessa paaaaaaljon parempi. Tervetuloa mukaan talousbloggareiden joukkoon ja tsemppiä tähän projektiin!

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa niin tutulta. Pari vuotta sitten aloin todenteolla laittaa rahankäyttöä uuteen kuosiin ja aikalailla samoissa lukemissa olin silloin. Nyt pari vuotta myöhemmin näyttää jo paljon paremmalta. Mukava on seurata jälkeenpäin blogikirjoituksista miten homma on edennyt.. Tsemppiä säästämiseen ja sijoittamiseen. :) Mukava blogi, jään seuraamaan..

    VastaaPoista
  3. Kiitti :). Laskeskelin tässä huvikseni, että ensi vuoden lopussa säästöjen pitäisi ohittaa silloiset velat :D. Ehkä toivoa siis on...

    VastaaPoista