perjantai 18. maaliskuuta 2016

Alussa...

Olen viime aikoina kiinnostuneena lueskellut blogeja, jotka liittyvät säästämiseen. Oma blogini tulee osittain joukon jatkoksi ja osittain siinä tulee (luultavasti) olemaan hajatelmia omasta elämästäni. Toivon blogin myös kannustavan minua ponnistamaan eteenpäin niinäkin päivinä, jolloin tulevaisuus näyttäytyy epävarmana ja on vaikea ajatella asioista positiivisesti.

Jotakin minusta...Olen kahden lapsen äiti ja erosin avioliitosta pari vuotta sitten. Minulla oli erotessa toisen tutkinnon opinnot vielä kesken ja taloudellinen tilanne oli heikohko. Säästäminen tai talouden hallinta ei tuntunut tärkeältä avioliitossa ollessani. Raha-asiat olivat hieman retuperällä siinä mielessä, että säästöön ei jäänyt juuri mitään, vaikka laskut tulivat maksettua. Omistusasunto jouduttiin eron jälkeen myymään lopulta reilusti tappiolla ja näin ollen osituksesta jäi itselleni useampi tuhat euroa velkaa ja siihen päälle vielä opiskeluja varten otettu opintolaina.

Sain onneksi opinnot lopulta loppuun ja pääsin töihin. Ala ei ole erityisen hyväpalkkainen, mutta omien laskujen mukaan tulen sillä pärjäämään (toki lapset kuluttavat koko ajan enemmän). Nyt teen osittaista työaikaa, koska kolmivuorotyötä olisi muuten haastavaa (tai vielä haastavampaa) tehdä, kun minulla on exäni kanssa yhteishuoltajuus eli viikko-viikko järjestelmä lasten toiveesta käytössä. Lapset ovat vielä sen verran pieniä, että esimerkiksi iltavuoron ajaksi tarvitsen aina heille lastenvahdin. Arjen taloudellisia haasteita ovat tällä hetkellä nämä: määräaikainen työsopimus, osittainen työaika ja velat. Määräaikaisessa työsopimuksessa on se hyvä puoli, että kynnys työpaikan vaihtoon ei ole niin iso ja siihen luultavasti ryhdynkin ensi keväänä. Nykyisessä työpaikassa töiden jatkuminen on hieman epävarmalla pohjalla, enkä todennäköisesti jaksaisi tehdä siellä täyttä työaikaa. Osittainen työaika mahdollistaa nyt arjen sujumisen pienten lasten kanssa ja sitä pystyn toivottavasti jatkamaan ensi kevääseen. Minä olen lasten lähivanhempi ja saan korotetut lapsilisät, mutta en elatusmaksua, koska näin on lasten isän kanssa sovittu. Elarit helpottaisivat elämää, mutta tärkeämpää on lastenkin kannalta vanhempien hyvät välit. 

Tässä jotakin lyhyesti ja tylsästi elämästäni :). Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin siitä taloudellisesta tilanteesta. Tuloista, menoista ja niistä veloista...

4 kommenttia:

 1. Tervetuloa kerhoon! Säästäväisestä elämäntavasta ja lapsiperhemenosta kirjoittavia bloggaajia on kiva seurata ja vaihtaa ajatuksia. Mä en ole tosin yksinhuoltaja, mutta siippani reissaa paljon, joten esim.vesirokkoviikon sain hoidella ihan omatoimisesti... Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tulinkin kurkistamaan kommenttisi kautta sinun blogiasi. Täytyy tutustua paremmin tähän ajan kanssa :) Jään seurailemaan

  VastaaPoista
 3. Etsitkö lainaa myös kiireellisesti

  - Voit herättää toimintaa

  - Asunnon, talon, rakennuksen jne. Sisätilojen kunnostaminen ...

  - hankkeen toteuttamiseksi

  - Tai muusta syystä

  Mutta valitettavasti pankki asettaa ehtoja, joita et pysty täyttämään. Enemmän huolenaiheita, me myöntävät lainoja, jotka vaihtelevat 3 000 eurosta 500 000 euroon 3 prosentin korolla.

  Huom. "Laina sitoutuu sinuun ja se on maksettava takaisin. Tarkista palauttamisominaisuudet ennen sitoutumista. Vain vakava henkilö.

  Suora yhteys Sähköposti: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  VastaaPoista