keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Kesäkuun palkkapäivä

Kesäkuussa palkkaa tuli lomarahojen vuoksi nettona odotukseni mukaiset 2515 euroa. Lisäksi vammaistuki ja lapsilisät 215 + 305 euroa. Suurimmat ylimääräiset kulut muodostuivat luottokorttilaskuista. Maksoin pois Norwegianin, jolla tilasin toukokuussa lennot ja maksoin Ikea-reissun, yhteensä noin 510 euroa. Lisäksi nollasin Masterin, jolla olin ostanut vaatteita 110 eurolla. Lomarahoista oli tarkoitus laittaa säästöön 300 euroa talvirenkaita varten...no joo, se olisi onnistunut, mikäli olisin jättänyt tekemättä ylimääräisen lyhennyksen asuntolainaan. Enkä olisi tasannut säästötilejä. Raha renkaisiin pitänee vaan katsoa "jostakin" syksyllä. Heinäkuussa en saa varmasti säästöön mitään, koska ylimääräisiä kuluja tulee reissusta Etelä-Suomeen ja tunnetusti kesälomalla rahaa vain menee enemmän (lapsetkin ovat minulla silloin yhteensä 3 viikkoa).

Nämä viimeiset viikot ennen kesälomaa ovat kuluneet väsyneissä merkeissä. Sain lapsilta toukokuun lopussa flunssan ja se olikin ennätyksellisen sitkeä ja jatkui yli kaksi viikkoa. Ulkona oli lämpimiä ilmoja ja minä niistin sisällä Netflixin ääressä. Töissäkin on alkanut takkuilla ja toki teen työtä, jossa virheille ei oikein olisi sijaa. Sanoinkin miesystävälle, että onneksi on tullut tallennettua oman osaston numero puhelimeen, niin on voinut kilautella kotoa työkavereille siitä ja siitäkin asiasta, mikä muistui mieleen vasta kotona. Lisäksi turhauttaa se, että haluaisin tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä opintolainaan ja asuntolainaan sekä säästää ja sijoittaa samalla, mutta minun tuloilla (tai ehkäpä pitäisi sanoa menoilla) se ei vaan tunnu onnistuvan. Jostain kohtaa pitää karsia. Ennen lomaa olisi ollut kiva käydä kampaajalla, mutta senkin suhteen piti todeta, että "ehkä ensi kuussa".

Tein asuntolainaan peruslyhennyksen lisäksi ylimääräisen 400 + 150 euroa ja lainaa on nyt jäljellä 102380 euroa (otettu alunperin 107 000 euroa). Tein myös opintolainaan ylimääräisen lyhennyksen eli 40 + 250 euroa ja se pieneni 1170 euroon. Tarkoitus on lyhentää opintolaina loppuun tämän vuoden aikana. Varallisuus tässä kuussa: laskutili 300, säästötili 200, Bank Norwegian 300, rahastot Seligsonissa 1390, Nordnetissä 475 ja s-juna 700 on yhteensä 3365 euroa. Jos lasketaan varallisuus asunnon ja velkojen perusteella niin: asunnon kauppahinta 126 000 + sijoituksessa oleva raha noin 2500 euroa on 128500. Velat: asuntolaina 102380, taloyhtiön remonttilaina 6645, perheensisäinen laina 14100 ja opintolaina 1170 ovat yhteensä 124205 eli erotus 4295 euroa. Tekisi kovasti mieli päästä lyhentämään tuota perheensisäistä lainaa, mutta hyvässä lykyssä se alkaa ensi vuoden alusta lyhentyä 200 eurolla kuukaudessa, kun pääsen opintolainasta eroon. Olettaen tietysti, että tulot pysyvät ennallaan.

Kohta päästään todennäköisesti hyvin sateisen juhannuksen viettoon. Sen jälkeen vielä viikko töitä ja koittaa kesäloma. Olen selaillut kovasti etuovea ja pohtinut tulevaisuuden asumiskuvioita. Ja vähän työkuvioita...ensi vuosi varmaan näyttää millaisia ratkaisuja teen jatkossa siinä asiassa. Mutta pitänee yrittää nyt keskittyä tähän hetkeen ja tulevaan kesälomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti