maanantai 15. tammikuuta 2018

Tammikuun palkkapäivä

Tässä kuussa palkkaa tuli nettona 1690 euroa ja lisäksi tuloina olivat tavalliseen tapaan lapsilisät noin 295 euroa ja puolet lapsen vammaistuesta 107 euroa. Säästöön ja sijoitukseen menevät rahat lähinnä paikkasivat ylimääräisiä menoja eli sen puolesta säästötilanne ei hirveästi kehittynyt mihinkään. Lopetin digi-hesarin ja hbo:n tilaukset, mutta liityin liittoon, joten tulos oli vähän plus miinus nolla. Otetaan tähän vuoden alkuun pieni kertaus tuloista ja menoista.

Kuukausittaiset menot:

Asuntolaina 500 euroa (koron osuus vajaa 100 euroa), vastike 282 euroa, joka sisältää autopaikan, internetin ja viimeisimmän remontin lyhennyksen. Vesimaksu 45, puhelin 35, vakuutukset 55, autovero 20, sähkö 35, lapsen koulumaksu 45, kuntosali 30 (tässä huomioitu työnantajalta saatu smartum-raha, jota saa vuodessa 120 euroa eli normaalisti kuntosaliin menisi 40 euroa), hyväntekeväisyys 35 ja toisen lapsen kerho 45 euroa, nämä kaikki yhteensä noin 400 euroa, jonka siirrän suoraan palkasta laskutilille. Lapset saavat minulta kuukaudessa viikkorahaa 20 euroa, netflixiin menee 8 euroa ja nyt liiton maksuihin 20 euroa. Näiden päälle vielä opintolainan lyhennys 45 euroa. Ruokaan menee kuukaudessa noin 400 euroa, kun puolet ajasta syömässä ovat myös alakouluikäiset lapset ja 3/4 osaa ajasta tuo nykyinen kihlattu ;), joka ei vielä asu samassa taloudessa. Auton bensoihin menee noin 60 euroa. Kaikista näistä siis yhteensä 1680 euroa.

Lisäksi maksan perheensisäistä lainaa 150 euroa kuukaudessa ja ylimääräistä asuntolainalyhennystä 100 euroa. Säästöön 100 euroa säästötilille, 50 euroa Seligsonin rahastoihin, 15 euroa Superrahasto Ruotsiin ja 35 euroa lapsille Superrahasto Suomeen. Puskuriksi jäi näillä menoilla kuukausittain reipas sata euroa ja johonkin se aina on mennyt, köh köh. Nooh, yleensä kyllä ylimääräiset menot ovat suurelta osin lasten menoja. Nytkin tammikuussa esikoiselle piti ostaa uudet luistimet ja kypärä, uudet sukset, monot ja sauvat...huhhuh. Onneksi isovanhemmat maksoivat noista suurimman osan.

Kuukausittaiset tulot:

Tulopuolella on onneksi hyviä uutisia. Palkka ei nouse :D. Olen aikalailla urakehitykseni huipulla ja palkka on 78% työajalla nettona keskimäärin 1850 euroa kuukaudessa. Tähän lapsilisät yksinhuoltajakorotuksella 295 euroa ja tuo yllä mainittu vammaistuki. Nyt tilanne muuttui kumminkin sen verran, että lasten isällä nousi palkka ja hän haluaa jatkossa antaa minulle koko vammaistuen, joka aiemmin jaettiin. En nyt kehdannut ottaa sitä suorilta kokonaan, vaan maksan siitä jatkossa edelleen lasten kuluja ja sitten isommat jutut laitamme muuten puoliksi. Siitä huolimatta tuloni nousevat periaatteessa kuussa sen 107,5 euroa, kun korotettu vammaistuki on 215 euroa. Ja mitä siitä seuraa? Yritän tietysti laittaa sen säästöön. 50 euroa enemmän asuntolainaan ja 50 euroa enemmän säästöön. Ensi kuussa voi kyllä olla tiukka paikka, kun on molempien lasten synttärit ja visa-laskua tulossa reipas 100 euroa. Olen myös käynyt laiskasti kuntosalilla, joten smartum-saldo on nyt 120 euroa ja kuntosalikortilla taitaa olla ainakin 5 jo maksettua kertaa. Saan siis ladattua 10 kerran kortin melkein kolmesti ennen kuin siitä tulee itselle taas kuluja ja lisää smartumia on tulossa loppukesästä, jee.

Niin se säästötilanne. Tässä kuussa laskutilillä on 280, Bank Norwegianissa 130 (huom. 30 euroa sain korkotuloa siis), s-osuudet 700, Seligsonin rahastot 1200, Superrahasto Ruotsi 290 ja säästötili 320, jotka yhteensä 2920 euro. Tammikuu on jo puolessa välissä ja helmikuussa pidän pari viikkoa lomaa, ah. Tarkoitus on raivata asunto taas läpi ja laittaa tavaraa myyntiin torille. Kyllä sinne jotakin taas löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti