tiistai 20. helmikuuta 2018

Helmikuun palkkapäivä ja vähän muutakin

Palkkapäivä tuli ja meni. Helmikuussa palkkaa tulee yleensä joulun ja vuodenvaihteen lisien muodossa tavallista enemmän, mutta tällä kertaa en juurikaan ollut pyhinä töissä. Palkka oli siitä huolimatta tavallista parempi, eli nettona noin 2150 euroa. Lapsilisäthän vähän nousivat tänä vuonna ja kahdesta lapsesta yksinhuoltajakorotuksella ne ovat nyt noin 305 euroa. Lisäksi korotettu vammaistuki eli 2150+305+215 on 2670 euroa. Huokaisin vähän helpotuksesta, koska tammikuu venytti säästö- ja laskutilin ihan minimiin (maksoin esimerkiksi autoveron 250 euroa, visalasku oli yli 100 euroa ja muitakin ylimääräisiä menoja riitti). Helmikuusta vaan ikävä kyllä muodostui hyvin menorikas kuukausi, mikä oli osittain tiedossakin. Visalasku oli jälleen reippaat 100 euroa, koska tilasin tammikuussa perusvaatetta sen jälkeen, kun järjestelin vaatekaappiani ja totesin esimerkiksi monen t-paidan olevan tiensä päässä. Kummankin lapsen synttärit ovat helmikuussa ja olen jo pitänyt heille sukulaissynttärit ja ostanut lahjat. Esikoisen kaverisynttärit ovat vielä pitämättä ja niihin menee tänä vuonna enemmän rahaa, koska varaan hänelle pakohuoneen. Viidelle (lasten lisäksi yksi aikuinen) se maksaa 100-120 euroa. Auton katsastus tuli taas ajankohtaiseksi (maksoi 45 euroa) ja tähän asti hyvin palvellut kohta 17-vuotias vanhus teki siinä tenän. Käsijarru vaatii korjauksen, jonka hinta-arvio on 200 euroa. Se ei ole paha hinta sinänsä, kun ajattelee, että autoon on viimeisen 8 vuoden aikana tehty vain pakolliset huollot. Mutta 200 euroa on minulle iso raha ja sekä säästö- että laskutili näyttävät taas vähän surkeilta.

Helmikuussa asuntolaina lyheni 400 (lyhennys ilman korkoja) +150 euroa. Olen pyrkinyt tekemään aina tuon ylimääräisen 150 euron lyhennyksen. Asuntolainan ylimääräiset lyhennykset eivät taida näin matalien korkojen aikana olla "järkevää" touhua. Mutta itselläni on tarve varmistella tulevaisuutta. Vaikka suunnitelmissa onkin ostaa/asua tuon kihlatun kanssa jossain vaiheessa yhteistä kotia, niin tällä hetkellä asuntolaina on vain minun nimissäni...Lisäksi lyhensin perheensisäistä lainaa 150 eurolla. Asuntolainaa on jäljellä tässä kuussa noin 104320 euroa, perheensisäistä lainaa 14400 euroa ja opintolainaa 1580 euroa (se lyheni tavalliseen tapaan 40 euroa). Lainat ovat yhteensä 120,300. Maksoin asunnosta 119000 euroa ja mitään remonttia en ole tähän tehnyt, joten toistaiseksi kokonaistilanne on miinuksella. Lainan pääoma silti lyhenee kuukausittain 740 eurolla eli kahden kuukauden päästä oltaisiin jo heikosti plussan puolella :D. Toki tilanne on teoriassa sitä jo nyt, kun ottaa huomioon muun varallisuuden, joka on edelleen varsin vaatimaton, köh köh. Laskutilille jää 200 euroa, kun maksan auton korjauksen, Bank Norwegianissa edelleen 130 euroa, s-osuuksissa 700 euroa, Seligsonissa 1250 euroa, Nordnet Superrahasto Ruotsissa 305 euroa ja säästötilillä 150 euroa, joista yhteensä 2735. Lapsilla on Superrahasto Suomessa nyt 1395 euroa ja lisäksi rahasto on satasen plussalla.

Maaliskuun palkka on todennäköisesti huono, koska pidin helmikuussa lomaa ja siltä ajalta ei kerry lisiä. Maaliskuulle on myös tulossa noin 100 euroa Visalaskua (niinpä niin), mutta jos muuten yrittäisin pitää kulut minimissä. Vähän haaveilin pienestä reissusta Etelä-Suomeen loppukeväästä, mutta se saattaa jäädä haaveeksi, jos en saa menoja kuriin. Kevätaurinko taas herättelee vähän sisustushaaveita (jännästi en ole sen innostuneempi siivoamaan). Suunnitelmissa olisi ostaa lapsille yhteinen työpöytä ja jokin pöytä parvekkeelle Ikeasta, mutta sinne lähden vasta kun tiet ovat paremmassa kunnossa. Ja rahatilanne :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti