sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Menoja, menoja ja menoja...

Huhhuh...Ajattelin, ettei tässä muuttovaiheessa tulisi vielä kovin paljon kuluja, koska myyn tavaraa pois ja myynti suurinpiirtein kattaa jossain vaiheessa tekemäni Ikea-reissun. No sielläkin pitää toki vielä käydä, mutta tässä vaiheessa on höylätty luottokorttia jo about 500 eurolla, eikä loppua näy.

Tavarasta olen onneksi päässyt ihan hyvin eroon (kirppistuloja nyt 55 euroa) ja muutto on käynnistynyt kohtuu mukavasti. Isompia huonekaluja on jo viety asunnolle ja tänään ja huomenna vien vielä pienempiä tavaroita ja alan järjestellä niitä paikalleen. Vaan sitten ne menot. Asunnossa oli valmiina jenkkimallinen jääkaappipakastin, mutta se olisi todennäköisesti ollut omaan käyttöön liian pieni. Isäni hommasi sinne sitten uuden (350 euroa, kun saatiin alennuksella ja ilmeisesti vanhempani nyt kustantavat tämän) ja toki "räjäytti" keittiön sitten samalla. Uudelle jääkaappipakastimelle piti tehdä vähän lisätilaa ja nyt keittiö on täynnä työkaluja ja muuta remppahässäkkää. Asunnossa ei ollut sähköjä näytössä käydessäni (joo-o) ja minulta jäi huomaamatta, että vessan altaassa on isoja halkeamia. Olohuoneen oviaukkoa tutkiessa kävi ilmi, ettei siihen kannata laittaa perinteistä ovea (aukeaa ulospäin ja kääntyy päin vessanovea). Suuntasimme siis kaupoille ja uuden altaan ja taiteoven lisäksi hommasin eteiseen muotoonleikattavaa kuramattoa suojaamaan parkettia (mutta tämä olikin jo ostoslistalla). Lisäksi todettiin, ettei pyykinpesukone todellakaan mahdu vessan ovesta. Keittiön pienimuotoisen rempan perusteella (pikkusen tipahti rappausta seinästä) tultiin siihen lopputulokseen, ettei edes yritetä irrottaa vessan oven karmia irti. Jälleen kaupoille...nyt ostin sitten ns. halpispyykinpesukoneen (toki sen piti myös mahtua ovesta), koska menoja tuntuu vain riittävän. Katseet kohdistuvat seuraavaksi tiskikoneeseen, jonka todella toivon toimivan, edes jonkun aikaa...

Eipä kai se auta. Positiivisena uutisena kävin katselemassa taloyhtiön vintillä ja löysin aivan valtavan suuret varastokopit, jonne voisi upottaa vaikka mitä. Itselläni ei tosin ole sinne näillä näkymin muuta laitettavaa kuin tuo Mielen pyykinpesukone, jota kukaan ei tietenkään käytettynä enää osta. Nooh, raha on lopulta vain rahaa. Ehkä eniten jänskättää nyt se, että talous on aivan sekaisin. En osaa tarkalleen sanoa, mitä kaikkia menoja on tulossa (pitänee yrittää laskea) ja siksi käytin vähän poikkeuksellisesti luottokorttia. Tilillä on rahaa yli 20K, mutta se menee suurelta osin tässä kuussa maksettaviin remonttilainoihin ja uuden kodin vastikkeeseen. Huomenna taidan taas kerran soitella isännöitsijälle...

2 kommenttia:

  1. Mielen kone menee kyllä käytettynä kaupaksi. Nehän on lähes ikuisia, muistaakseni käyttöiäksi laskettu normaalissa käytössä 20 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tältä osin näyttää nyt ihan hyvälle. Tiputin hinnan ns. kipurajaan ja yhtäkkiä ostajia olikin jonossa. Ihmettelin vaan, kun monta päivää meni, eikä kukaan kysellyt lähes uudesta koneesta.

      Poista