sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Tulot ja menot, mitä muutoksia asunnon ostosta seuraa?

Ajattelin kirjoittaa tästä vasta ensi viikolla, kun tarkemmat luvut ovat tiedossa, mutta samahan se on spekuloida asialla jo nyt :D. Asunto on siis isohko kaksio 50-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Siinä on ehkä poikkeuksellisesti myös iso lasitettu parveke. Omistusasuntoon muuttaminen aiheuttaa muutoksia niin tulo- kuin menopuolella. Tulot laskevat, koska asumistuki jää pois.

Palkka keskimäärin 1850
Lapsilisä korotuksella 297
Vammaistuki 107
Yhteensä 2254

Menoissa taas muuttuu useampikin asia.

Lainalyhennys 500
Vastike 264 (mikäli viimeisen, nyt valmistuvan remontin osuus rahoitusvastikkeessa on 46 euroa korkoineen kaikkineen)
Vesimaksu 45 (hyvä arvaus, maksetaan puolivuosittain mittarin mukaan)
Autopaikka 10
Talonetti 9
Vakuutukset 50 (vakuutuksiin tulee ehkä korotus)
Sähkö 35
Puhelin 35 (voisin miettiä halvempaa)
Autovero 20
Koulumaksu 45
Ruoka 420
Bensa 40 (bensakulut hieman laskevat, koska välimatka töihin lyhenee?)
Opintolaina 45
Lasten viikkoraha 20
Kuntosali 40
Netflix 8
Hyväntekeväisyys 35
Yhteensä 1621

Perheensisäistä lainaa lyhennän edelleen (nythän otan sitä asuntoa ostaessa lisää) 150 euroa kuukaudessa ja pyrin säästämään 300 euroa eli 200 säästötilille, 65 rahastoihin ja 35 lasten rahastoon. Näiden jälkeen ns. puskuriksi jäisi 183 euroa. Nooh, käytännössä lokakuussa pääsen vasta maksamaan pois kolme neljästä remonttilainasta ja viimeisen (tosin ei onneksi kalleimman) joulukuun lopussa. Tuon viidennen ja juuri valmistuneen remontin otan vastikkeeseen, koska muuten joutuisin ottamaan vanhemmilta ihan järkyttävästi perheensisäistä lainaa. Ja lyheneehän se laina vastikkeessakin pikkuhiljaa.

Lisäksi kysymysmerkillä ovat vielä pari asiaa, onnistuuko tiskikoneen asennus keittiöön kivasti, vai vähemmän kivasti? Mahtuuko pyykkikone vessan ovesta (luultavasti ei, joudun myymään ja reilusti tappiolla)? Ja mitäs muuta kaikkea kivaa yllätyksenpoikasta tässä voi vielä tulla. Kellarikomeroa en ole vielä nähnytkään, enkä pyykkitupaa. Pyörävarastoakin voisi vilkaista. Näytössä oli sellainen härdelli päällä, ettei välittäjä päässyt sieltä oikein minnekään. Jospa asiat järjestyisivät jotenkin. Banaanilaatikkoja hain jo muutaman ja muovisia lainaan lähipiiristä. Asunnon avaimet saan ensi viikolla ja muuttelen sitten tavarat sinne lokakuun aikana. Kirppispöytään on lähdössä jo iso kasa tavaraa ja isompia tavaroita olen naputellut torille. Huhhuh, jänskättää ja hirvittää, mutta eiköhän se tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti