keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Palkkapäivä huhtikuu

Huhtikuussa palkkaa tuli yksillä lisillä nettona 1739 euroa. Palkan lisäksi asumistuki 188, lapsilisät 297, osittainen hoitoraha 80 ja vammaistuki 157 euroa eli yhteensä 2461 euroa.

Kiinteitä kuukausittaisia menoja ovat vuokra 886, laskutilille 180 (10 euroa vähemmän, koska terveysmenot poistuivat kuukausimenoista), lasten koulu- ja IP-maksut 145, hyväntekeväisyys 35, ruoka&bensa 480, pankkipalvelut 6, Netflix 8 ja lasten viikkoraha 20 euroa. Kuukausittaiset velat eli perheensisäinen laina ja opintolaina 150+44 euroa ja säästöön 280 euroa. Siirsin Superrahasto Suomeen vain aikaisemmin lasten tileille säästämääni rahaa. Tiesin tässä kuussa tulevan paljon ylimääräisiä menoja ja näin ollen lapsille säästäminen ja oma kuukausisäästö Nordnettiin on huhtikuussa tauolla (lisäsin tosin toisen lapsen tilille 20 euroa, että sain tilin kätevästi tasattua 350 euroon :D. Ihmisellä voi olla pakkomielteitä...). Kuukausittaiset menot olivat siis yhteensä 2214 euroa. Maaliskuun ja huhtikuun ylimääräisten menojen ja autovakuutuksen maksun takia laskutiliä on verotettu ja varallisuuden osalta tilanne on aika plus-miinus-nolla tällä hetkellä. Varallisuus oli viime kuussa 5060 ja se on sitä nytkin, mutta odottelen vielä laskua sähkönsiirrosta, joka tulee olemaan noin 40 euroa.

Ylimääräisten menojen virta on tosiaan jatkunut, vaikka olen toiveikas, että ne olisi nyt tältä kuulta taputeltuna. Lapsilla on kohta uintiviikko koulussa ja isommalle piti hommata isompi uikkari (lapset kasvavat, tämän ei varmaan pitäisi tulla yllätyksenä). Toinen lapsi taas potkaisi kumisaappaallaan naulaa, kun yritti irrottaa jäisiä lankkuja majanrakennukseen. Naula meni tietysti kumisaappaasta läpi ja saapas on entinen, joten pääsin ostamaan uudet. Suosin lasten sisävaatteissa kirpputoreja, ulkovaatteitakin niiltä tulee ostettua säännöllisesti. Mutta kumisaappaat ja kengät ostan yleensä uutena, koska esimerkiksi käytettyjen kumisaappaiden vedenpitävyys on arvoitus.

Matkalle lähtö lähestyy ja hankinnat alkavat sen osalta olla kunnossa. Otin määräaikaisen matkavakuutuksen POP-vakuutuksesta itselle ja lapsille viikoksi yhteensä 71 euroa ja ostin pari pienempää muovipurkkia, joihin voi pakata mukaan kosmetiikkaa, eikä tarvitse raahata isompia purkkeja mukana. Tilasin myös itselleni uuden ja toivottavasti sopivan uikkarin, joka odottaa postissa. Nyt vaan toivon ilmojen lämpenevän niin täällä kuin Keski-Euroopassa, jossa sielläkin on ollut normaalia kylmempää. Ensi kuun palkassa tulee jälleen vain yhdet lisät, lomarahat vasta kesäkuussa. Toukokuulle on suunnitelmissa ainakin käynti Ikeassa, minkä aion kyllä maksaa Visalla (käsittääkseni sillä saa parhaan kurssinkin Ruotsin puolella?). Loppuviikosta säiden pitäisi ainakin ennusteen mukaan vähän lämmetä, joten yritän taas pyöräillä aktiivisemmin töihin ja säästää polttoainetta. Mitäpä sitä muuta, erityislapsen asiat ovat kovasti olleet mielen päällä, mutta kirjoitan asiasta myöhemmin lisää.

4 kommenttia:

 1. Hei haaveileva siili,

  Sinulla on ihan hyvä tulot kaikkien lisien kanssa eli kyllä niistä jäisi sijoittamiseenkin, mutta harkitse ainakin että kannattaako sijoittaa rahastoon. Itse en vaan ymmärrä rahastoja (ja siksi ajattelen että ne ovat kalliita, koska joku toinen tekee työn eli hajauttamisen, joka ei ole edes työ). Voisitko saada parempaa tuottoa osakkeista, jotka ovat läpinäkyvämpiä/selkeämpiä. Tai pääsisinkö varallisuuden kasvatuksen piiriin esim. ostamalla oman asunnon (vuokralla maksat joka kuukausi toiselle pääoman tuottoa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisistä sen verran, että osa niistä on hyvin väliaikaisia :). Eli osittaista hoitorahaa saan elokuun loppuun, minulla on siis tokaluokkalainen lapsi, joka menee syksyllä kolmannelle. Vanhemmista lapsista tukea ei enää saa. Myös vammaistuki joko kokonaan poistuu tai ainakin puolittuu syksyllä. Silloin tulen joka tapauksessa maksamaan siitäkin puolesta puolet lasten isälle, koska nuoremman lapsen iltapäiväkerho ei enää jatku syksyllä (olen nyt saanut yli puolet vammaistuesta juuri tuon ip-kerhon maksuun, kun meillä ei ole käytössä elareita). Asumistukea saan tuon verran tasan siihen saakka, kun teen osittaista työaikaa. Osittaista varmaan jatkan vielä syksyllä, jos se on mahdollista, mutta tukeen voi muutenkin tulla vielä leikkauksia.

   Laitan rahastoihin rahaa, koska se tuntuu helpommalta kuin osakesijoittaminen, se ei vaadi isoja kertasummia ja riskit ovat pienemmät. Eivät ne rahastot välttämättä tuota hyvin, siinä olet ihan oikeassa, mutta olen ajatellut, että parempi sekin kuin ei mitään :). Tällä hetkellä ajatuskapasiteetista iso osa on sidottu erityislapsen kuntoutuskuvioihin, koulunkäyntiongelmiin jne. eli, vaikka sijoittaminen kiinnostaa, niin on vähän rajalliset voimavarat siihen.

   Olen määräaikainen työntekijä, joten siitä(kään) syystä en nyt uskaltaisi ostaa asuntoa. Lisäksi on suunnitteilla muuttaa miesystävän kanssa yhteen parin vuoden päästä (kun hän valmistuu) ja vuokraisimme yhdessä neliön, mahdollisesti tästä samasta talosta. Vuokra on aika järkyttävän korkea, mutta tällä sijainnilla tai edes 5km säteellä en pystyisi ostamaan näillä hinnoilla kuin kolmion. 11-vuotias haluaa varmasti kohta oman huoneen ja vaikka en voi suoda hänelle samanlaista elintasoa kuin itselläni lapsena oli eli omakotitaloa ja vuosittaisia ulkomaanmatkoja, niin ehkä edes sen huoneen. Voi olla tyhmää ajatella näin ja ajatukset voivat toki vielä muuttua, mutta juuri nyt näillä mennään.

   Poista
  2. Hyvin sinä 'näillä menet', hatunnosto sille, kunhan heitin ajatuksia. Itse uskon, että kaiken voi saada jos tavoittelee. Ja noilla luvilla on mahdollista vaikka mihin.

   Poista
  3. Juu, ihan samoja asioita olen kyllä pyöritellyt monta kertaa. Varsinkin tuota asunnon ostoa, mutta sitten päätynyt aina takaisin tähän. Voi olla, että palaan pyörittelemään näitä, jos töiden vakinaistaminen tapahtuu tämän vuoden aikana. Kiitos kun kommentoit :).

   Poista