torstai 6. huhtikuuta 2017

Maaliskuun ylimääräiset menot

Maaliskuu vaihtui huhtikuuksi ja nyt näyttää ilmojen puolesta siltä, että kevät alkaisi vihdoin tulla tänne pohjoisempaankin :). Maaliskuun ylimääräiset menot näyttivät alkukuusta ihan hyvälle, sitten vähän huonommalle ja lopulta vähän paremmalle mitä olin laskeskellut. Visaan meni tässä kuussa vain 16 euroa ja sen lisäksi rahaa tuli käytettyä kampaajalla 35 euroa, kirppiksellä 13 euroa, apteekissa 18,50 euroa, kosmetiikkaan 25 euroa, vaatteisiin 88 euroa, ompelutarvikkeisiin 4,50 euroa, yksityiseen lääkäriin 110 ja ulkona syömiseen noin 50 euroa. Yhteensä siis 360 euroa. Ei ihan niin korkea lukema kuin helmikuussa. Lääkärikäynti tuli vähän yllätyksenä, olin suunnitellut sitä syksylle. Lääkäri ei kuitenkaan sattuneista syistä velottanut täyttä korvausta, joten "säästin" siinä useamman sata euroa. Syömässä kävin niin lounaalla kuin työkavereiden kanssa illalla vähän pidemmän kaavan mukaan.

Huhtikuun ylimääräiset menot ovat tässä vaiheessa jo yli 200 euroa (silmiä pyörittelevä hymiö). Tästä yli puolet tulee uusista passeista ja passikuvista sekä siitä, että kolautin auton etuoven naapurin autoa päin (tähän sitten se punasteleva hymiö...). Aina sattuu ja tapahtuu. Onneksi passiasiat sentään ovat nyt järjestyksessä. Ylimääräisiä menoja tulee myös lasten välikausivarusteiden hankinnasta. Nuoremmalle onneksi sopivat isommat saappaat ja välikausikengätkin todennäköisesti. Mutta kummatkin tarvitsevat vk-hanskat ja isompi vk-kengät sekä ne kumpparit. Prismassa on viikonloppuna asiakasomistajapäivät, joten suuntaamme todennäköisesti sinne.

Ruokamenot(kin) näyttivät alkukuusta hyvälle, mutta nyt tilillä on vain 66 euroa ja bonuksia tulossa 11 euroa. Tälle viikolle on melkein kaikki ruuat kyllä ostettuna. Yritän olla ensi viikolla kekseliäs :). Palkkapäivä onkin onneksi jo perjantaina. Huhtikuussa maksuun tulee myös autovakuutus, joka on yli 300 euroa. Tämän hetken laskelmien mukaan huhtikuussa varallisuus ei juuri nouse (laskutiliä on verotettu taas ylimääräisillä menoilla), mutta ei laskekaan eli sen pitäisi pysyä noin 5000 eurossa. Tilasin Bank of Norwegianin kortilla lennot kesälomareissulta takaisin kotiin. Menomatkan menemme Helsingin päähän junalla, koska viikonloppuna sisämaan lennot ovat kalliita. Takaisin tullessa arkipäivänä ne maksoivat yhdellä ruumaan menevällä laukulla alle 90 euroa. Bank of Norwegianin pankkikortilla tilatessa luottokorttimaksusta ei myöskään tullut lisämaksua.

Voisin laittaa jotakin tavaraa taas myyntiin nettiin. Kirppispöydästä jäi yli pari juttua ja muutenkin voisin katsella lasten tavaroita läpi. Huhti- ja toukokuussa palkassa on mukana vai yhdet lisät. En tiedä tulevatko kesälomarahat jo toukokuun palkassa, kun kesäloma alkaa silloin vai vasta takautuvasti kesäkuussa (veikkaan jälkimmäistä). Matkaa varten pitää vielä hankkia matkavakuutus, tarkistaa kaikkien uimakamppeet (neuvotella nuoremman lapsen kanssa puhallettavan krokotiilin ottamisesta :D ) ja sellaista pientä, kuten pieniä purkkeja shampoota yms. varten, mitkä hommaan varman Tigeristä ja ehkä pari pokkaria lukemiseksi (näitä löytyy ainakin kirppikseltä). Reissuun lähtöön ja kesäloman alkamiseen on aikaa enää reipas kuusi viikkoa. Sitäpä odotellessa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti