perjantai 13. tammikuuta 2017

Palkkapäivä: tammikuu

Tammikuun palkka oli ennätysiso. Palkkapäivänä tuli kahdet lisät ja olen näemmä ollut marras-joulukuussa aika monena sunnuntaina töissä...Netto siis yhteensä 2309 euroa. Palkka paikkasi ihanasti alkuvuoden ylimääräisiä menoja. Palkan lisäksi siis lapsilisä yh-korotuksella 296 euroa, asumistuki 222 euroa (tämä saattaa laskea), osittainen hoitoraha 59 euroa (tämän kohtalo on mysteeri, kun Kiky tulee voimaan) ja vammaistuki 157,50 euroa. Tammikuun perusmenot olivat:

Vuokra 871 (ensi kuussa 886) euroa
Pankkipalvelut 6 euroa
Hyväntekeväisyys 35 euroa
Laskutilille kuukausittaisiin laskuihin 352 euroa
Ruokaan ja bensaan 480 euroa.
Opintolaina 44 euroa
Laina 1 100 euroa
Laina 2 50 euroa
Lasten säästö 35 euroa
Oma säästö 150 euroa
Reissusäästö 50 euroa
Seligson 60 euroa
Lasten viikkoraha (koko kuukausi) 20 euroa
Eli yhteensä 2233 euroa

Pankkipalvelut halpenivat 2 euroa, kun latasin Nordean tunnuslukuohjelman puhelimeen. Olisin voinut tehdä tämän jo paljon aikaisemmin, mutta olen aika saamaton opettelemaan uusia "teknisiä" juttuja. Laskutililtä maksan siis kuukausittain puhelinlaskun, Ip-maksun ja koulumaksun. Sitten harvemmin sähkölaskun, terveysmenot, kuntosalin, vakuutukset ja autoveron. Bensaan on mennyt nyt pakkasilla enemmän rahaa (olen autoakin käyttänyt enemmän) elin 40 euron sijaan 60 euroa. Yritän nipistää sen ruokamenoista. Tämän kuun tuloilla olisi ollut mahtava tilaisuus säästää ylimääräistä. Lopulta ylimääräinen säästö jäi kumminkin hyvin vähäiseksi. Maksoin laskutililtä autoveron 250 euroa ja terveysmenot 30 euroa. Maksoin laskutililtä myös oman osuuteni lasten harrastusmenoista eli 185 euroa. Joudun tässä kuussa käyttämään lastenvahtia, joten sitä varten varasin palkasta 60 euroa. Lasten synttäreihin helmikuussa (tulossa vain yhdet lisät) varasin 170 euroa (lahjat ja ruuat). Laskutilille maksoin nyt palkasta takaisin sieltä "lainaamani" lapsen harrastusrahat ja tasasin hieman tiliä samalla summaan 690 euroa. Lisäksi miinustin varallisuudesta yhden s-osuuden. Eli en enää laske mukaan sitä s-osuutta, jonka omistan bonusten takia, ja jota tulen tuskin lähitulevaisuudessa irtisanomaan, vaikkei se tuota mitään (paitsi ne bonukset). Varasin rahaa myös ensi kuussa hankittavia passeja ja passikuvia varten 110 euroa (kulut toisesta lapsesta ja omasta passista). Bank of Norwegianiin en ole vielä laittanut kahta tonnia, koska pesukone ja kuivausrumpu alkoivat lähes samaan aikaan päästämään hieman outoja ääniä, seuraillaan siis tilannetta :D.

Näin ollen varallisuus tässä kuussa:
Laskutili 690 euroa
Säästötili 400 euroa
Seligson 560 euroa
S-ryhmän osuudet 700 euroa
Reissutili 450 euroa
Bank of Norwegian 1800 euroa
Eli yhteensä 4600 euroa

Laskin aikataulun myös velkojen lyhennykseen. Laina 1 on perheensisäinen laina, jota lyhennän 100 euroa kuussa ja sitä on nyt jäljellä 1400 euroa. Se on maksettu 3/2018. Laina 2 on perheensisäinen laina, jota lyhennän 50 euroa kuukaudessa ja sitä on jäljellä 2950 euroa. Tarkoitus on nostaa lyhennys 80 euroon, kun saan tuon ensimmäisen lainan maksettua. Laina 2 olisi näin ollen maksettu 7/2019. Opintolaina lyhenee 40 euroa kuukaudessa ja on nyt tasan 2100 euroa. Sen ajattelin maksaa pois Laina 2 jälkeen nopeassa tahdissa, niin että lainat olisi maksettu 12/2019.

Olen säästänyt lasten tileille 35 euroa kuussa. Suunnitelma on ollut, että kummallakin olisi täysi-ikäisenä tilillä 2000 euroa (lasten isä säästää ilmeisesti saman verran). Nyt sitten aloin miettiä, että kun tileillä olevat rahat ovat hallinnassani lasten täysi-ikäisyyteen asti  ja aikaa siihen on kuitenkin vielä 7 ja 9 vuotta, niin miksi en laittaisi rahoja rahastoon? En alkanut sumplimaan lapsille rahastoja omalle nimelle, vaan yksinkertaisesti vain avasin tilin Nordnettiin ja laitoin nyt ensimmäisen 200 euroa Superrahasto Suomeen. Jos otan tässä rahastosijoituksessa takkiin, niin korvaan lapsille menetykset, kovin isoista summista (ja tavoitteistahan) ei ole kysymys. Mutta mahdollisuus päästä hieman voitolle on mielestäni tuolla aikavälillä ihan hyvä. Laitan rahastoon nyt joka kuukausi 200 euroa, niin pitkään kuin tileillä rahaa riittää ja sitten alan säästämään suoraan rahastoon. Tämän vuoden aikana sinne menisi siis noin 1500 euroa. Ensimmäinen 200 euroa oli kirjautunut salkkuun ja se onkin heti lupaavasti 2 euroa miinuksella :D. Näin se uusi vuosi pyörähti käyntiin.

2 kommenttia:

 1. Mua harmittaa etten ole aiemmin alottanut säästämistä lapsille, just esim rahastoihin. No ei nyt vieläkään ole liian myöhäistä mutta vähän harmittaa menetetty aika.
  Kyllä se taas plussaksi sieltä muuttuu, usko pois! :D

  Lasten synttärit on kyllä joka vuosi muka yllättävä menoreikä, ainakin itsellä. Meilläkin tulossa yhdet synttärit helmikuussa, mutta ajattelin pitää tarjoilut aika perusjutuissa niin säästyy vähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt oli palannut takaisin miinukselta :). Tuossa Nordnetin Superrahastossa ei ole niin laajaa hajautusta kuin Seligsonin rahastoissa, joten varmaan tulee heilumaan enemmän ja nopeammassa tahdissa.

   Itsekin varmaan leivon aika paljon lasten synttäreille itse. Esimerkiksi pellillinen pannupitsaa on uponnut aika hyvin noihin alakouluikäisiin. Onpahan sitten taas synttärit tältä vuodelta vietetty...

   Poista