torstai 17. marraskuuta 2016

Lokakuun ylimääräiset menot ja marraskuun palkkapäivä

En ole nähtävästi kirjoittanut lokakuun ylimääräisistä menoista. Menoja näyttäisi olleen 110 euroa...en kyllä tiedä onko se mahdollista. Eli olen varmaan unohtanut merkata jotakin :D. Lokakuussa Visa-korttimaksu oli noin 48 euroa (Netflix ja vitamiineja, pitäisi varmaan lisätä tuo Netflix säännöllisiin menoihin). Kävin kirpputorilla, ostin lapselle vaatetta, piti ostaa kaverisynttäreille lahja ja lapselle uusi puhelin (sen kastuneen tilalle). Lisäksi ostin uuden ripsarin, mutta se mahtui ruokabudjettiin.

Marraskuussa nettopalkka oli 1821 euroa + asumistuki, lapsilisät yh-korotuksella, yksityisen hoidon tuki osittaisesta työajasta ja vammaistuki eli yhteensä 2558 euroa. Kiinteät menot olivat yhteensä 2235 euroa. Laitoin säästöpuskuriin 150 euroa, reissusäästöön 50 euroa ja Seligsoniin 60 euroa. Laskutilille tässä kuussa 180 euroa, koska käyn nyt useammin kuntosalilla (otan lähellä olevalle salille aina 10 kerran kortin). Säästöpuskurissa on nyt 2600 euroa, reissusäästössä 350 euroa, laskutilillä 720 euroa ja Seligsonin kolmen rahaston hankinta-arvo yhteensä 440 euroa. Lisäksi yksi S-osuus, joten varallisuus yhteensä 4210 euroa (nyt mentiin yli neljän tonnin :P). Laskutilille kertyy hieman enemmän rahaa kuin laskuihin tarvitsisi tarkalleen. Tämä siksi, että sielläkin olisi vähän ylimääräistä puskuria, jos jotakin sattuu. Mikäli joulukuun menoissa ei ole yllätyksiä (ja työsopimus uusitaan sovitusti), niin tarkoitus olisi ostaa lisää noita s-osuuksia ensi kuussa. Loppukuusta tulee reipas 300 euroa veronpalautuksia, joka menee suurelta osin lasten joululahjoihin ja ylimääräisiin menoihin.

Tässä kuussa ylimääräisinä menoina siis autoon liittyviä kuluja (nämä jo maksettu) 100 euroa, lastenvahti (raha nostettu) 60 euroa, lapsen labrat yksityisellä 70 euroa...lisäksi olisi tarkoitus käydä taas jossain lounaalla, pesettää olohuoneen kahvivahingosta kärsinyt matto (kerrankin vahingon aiheuttaja ei ollut allekirjoittanut...) ja ostaa uusi paistinpannu. Ylimääräisten menojen suhteen voin varmaan vähän kikkailla tuolla ruokabudjetilla, koska ilmiömäisesti venytin sitä nytkin ennen palkkapäivää. Vanhemmat ovat lupailleet vähän joululahjarahaa, jossa ei tosin ole mielestäni juuri järkeä, kun maksan heille perheensisäistä lainaa. No yhtä kaikki sijoitan osan rahasta varmaankin ylimääräiseen lyhennykseen opintolainaan. Lainat olivat tässä kuussa yhteensä 6830 euroa ja ylimääräisellä lyhennyksellä saisin ne joulukuussa tasattua 6500 euroon. Tykkään tasaluvuista :).

4 kommenttia:

 1. Hei, pakko kysyä, että kai saat elatustukea?? Puuttui tuosta luettelosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, en saa. Meillähän on käytössä viikko-viikko ja kaikki isommat hankinnat ostetaan exän kanssa puoliksi (kuten ulkovaatteet ja kengät, lasten puhelimet yms.). Exällä on isommat tulot kuin minulla ja toki muutenkin parempi taloudellinen tilanne, koska hän asuu omistusasunnossa avovaimonsa kanssa. Jos exä haluaa ostaa jotakin kalliimpaa vaatetta tai uuden pyörän, vaikka lapset eivät sellaista vielä tarvitsisikaan, niin silloin sovimme minun osuuteni erikseen. En esimerkiksi todellakaan maksa puolta sadan euron talvitakista, koska en itse sellaista koskaan lapsille ostaisi (halvemmallakin löytyy ihan käypiä takkeja) :).

   Minulla on lasten lähihuoltajuus ja saan lapsilisät yksinhuoltajakorotuksella sekä tietysti isomman asumistuen vuokra-asuntoon. Maksoin aikaisemmin lapsilisästä nuoremman ip-maksun ja isomman koulumaksun (ovat sellaisessa koulussa, joka ei saa täysiä valtion tukia...), jotka olivat aiemmin yhteensä 80+50. Tänä syksynä ip-maksu nousi sataan euroon, ja kun toisen lapsen vammaistuesta tuli päätös, niin sovittiin, että ip-maksu maksetaan siitä päältä pois ja loput vanhemmille puoliksi. Toki yhteishuoltajuus viikko-viikolla ei automaattisesti tarkoita sitä, ettei elareita maksettaisi. Minulle varmasti kuuluisivat ns. minimielarit, mutta en halua alkaa niitä vaatimaan, koska yhteishuoltajuus on lasten isän kanssa sujunut hyvin ja joustoa on tarvittaessa molempiin suuntiin, mikä itselleni on 3-vuorotyön tekijänä tarpeen. Toki välillä ärsyttää (kuten olen asiaa pohdiskellutkin) se, miten vähän saan säästöön, kun asumiskulut ovat isot ja maksan lainoja kuussa vajaat parisataa euroa. Mutta sellaista elämä on nyt. Mennään eteenpäin ja yritetään ja toivotaan, että muutaman vuoden päästä helpottaa :).

   Poista
 2. Onnea 4000€ rikkoutumisesta! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, pitää iloita pienistäkin voitoista :).

  VastaaPoista