Lokakuun palkka oli taas kerran vuoden pienimpiä: 1609 euroa. Lokakuun palkka ja tuet yhteensä siis:
Palkka 1609 euroa
Asumistuki 222 euroa
Lapsilisät 298 euroa
Osittainen hoitoraha 59 euroa
Vammaistuki 158 euroa
Yhteensä 2346 euroa
Menot:
Vuokra 871 euroa
Vakuutukset 50 euroa
Puhelin 30 euroa
Avustukset 35 euroa
Ruoka ja bensa 480 euroa
Sähkö 35 euroa
Iltapäiväkerho 100 euroa
Koulumaksu 50 euroa
Opintolaina 44 euroa
Perheensisäinen laina 150 euroa
Lasten säästö 35 euroa
Oma säästö 145 euroa
Seligson 70 euroa
Autovero 20 euroa
Terveysmenot 10 euroa
Pankkimenot 10 euroa
Kuntosali 20 euroa
Lasten viikkorahat 20 euroa
Yhteensä 2180 euroa
Olen pilkkonut kuukausittaiset menot varsin pieniin osiin, koska olen huomannut, että tarkka erittely helpottaa kulujen hallintaa. Puhelimeen olen edelleen laittanut tuon 30 euroa, koska käytän maksullisessa pysäköinnissä usein niitä palvelunumeroita, joihin voi soittaa ja kulut ovat kuukausittain 4-5 euroa. Muuten puhelinkulut ovat siis kiinteästi 25 euroa. Ruokaan ja bensaan laitan tässä kuussa taas 480 euroa, joka riitti kyseisiin menoihin syyskuun palkkapäivästä tämän kuun palkkapäivään. Käytännössä tuosta rahasta osa mennyt ylimääräisiin menoihin, mutta budjetti on pitänyt silti. Tässä kuussa laitoin säästöpuskuriin vain 95 euroa, koska palkka oli pieni ja on paljon ylimääräisiä menoa. Reissutilille meni kuten tavallista 50 euroa ja Seligsoniin tässä kuussa 70 euroa.Marras- ja joulukuussa on tarkoitus laittaa sinne 60 euroa kumpanakin ja vuodenvaihteessa Seligsonin hankinta-arvo olisi näin 500 euroa. Laskutilille laitoin 170 euroa, mutta sieltä meni siis puhelinlasku ja vielä terveysmenoihin 30 euroa.
Tavoitteeni on vuoden loppuun mennessä, että kokonaisvarallisuus menee yli 4000 euroa ja säästöpuskuri yli 3000 euroa. Tässä kuussa kokonaisvarallisuus on laskujen jälkeen 3930 euroa, hieman jäätiin siis alle 4000 euron :). Alunperin suunnittelin, että tammikuussa alkaisin laittamaan Seligsoniin 100 euroa kuussa, mutta todennäköisesti jatkan tuolla 60 euroa kuussa, jolloin Seligsonissa olisi ensi vuoden toukokuussa 800 euroa. Ensi vuoden huhtikuussa puskurini pitäisi mennä yli 5000 euron, joka oli tavoitteena. Ensi vuoden toukokuussa ajattelin aloittaa reissusäästön syksyä 2018 varten, jolloin haluaisin lähteä lasten kanssa ulkomaille. Ensi syksynä olisi myös tarkoitus tehdä joku pieni reissu, jonka siis rahoittaisin tuosta keräämästäni puskurista, joten sen täydentäminen jatkuu sitten siitä eteenpäin. En tiedä pitäisikö miettiä jotakin uutta säästötavoitetta sen jälkeen, kun olen tuon 5000 euroa saanut säästetyksi. Alkaa esimerkiksi säästämään sitä kymmentä prosenttia mahdollisen omistusasunnon hinnasta...
Hei, mitä tarkoittaa menoissa kohta Avustukset? Hyväntekeväisyyskeräys tuli mieleeni, mutta vähän jäi epäselväksi. :)
VastaaPoistaMitä muuten sisältyy 10 €:n pankkimenoihin? Eihän se kovin paha hinta ole, jos siinä on vaikkapa kolmen ihmisen tilit, yksi kortti ja verkkopankkitunnukset, mutta kuitenkin, yli satasen vuodessa, joten oletko selvittänyt, voisitko saada muualta samat palvelut halvemmalla?
Hieman epäselvää joo :). Avustukset tarkoittaa tosiaan hyväntekeväisyyttä. Olen Amnestyn pelastusrenkaassa mukana 15 eurolla/kk ja tuen Interpedian kautta Intiassa olevaa kehitysvammaisten lasten lastenkotia. Pankkipalvelut ovat oikeastaan vajaa 8 euroa kuukaudessa. Pyöristän monesti menoja ylöspäin tasasummiksi omassa excelissä ja se jäi tuohon.
Poista8 euroa on aika kova hinta, kun käytännössä kysymyksessä on vain minun pankkipalveluni. Selviäisin kahdella eurolla kuussa, jos olisin valheellisesti sanonut, että aion ostaa omistusasunnon lähivuosina. Mutta niin en todennäköisesti voi tehdä, jonka sanoin suoraan, kun kävin äskettäin vaihtamassa tilit omiin nimiini. 6 euroa saan siis maksaa ns. itsenäisyydestäni. Tilit olivat jääneet minun ja exän nimiin eron jälkeen, mutta pelkästään minun nimiin muutettuina saan maksaa jokaisesta pankkipalvelusta erikseen (tunnusluvuista, nettipankista yms.), koska minulla ei ole riittävästi varallisuutta tai sitä asuntolainaa, että pääsisin halvemmalla. Voisin toki vaihtaa pankkia...mutta, minulla on tässä pankissa opintolaina, joten täysin eroon en pääsisi siitä silti. Lisäksi haluan jossain vaiheessa vielä ostaa sen asunnon ja tästä pankista (jonka asiakkaita myös vanhempani, lainan todennäköiset takaajat ovat) saisin luultavasti parhaan tarjouksen. Sillä ajatuksella pidän nuo kalliit pankkipalvelut vielä...mikä on ehkä tyhmää, mutta ei silti suurin ongelmakohta kulutuksessani :). Se on nimittäin ylimääräiset menot, jotka näyttävät nielaisevat kuukausittain useamman sata euroa. Niitä olisikin tarkoitus pohdiskella seuraavaksi.
Okei :)
PoistaAi niin, opintolaina tietenkin sitoo tiettyyn pankkiin. :( Ymmärrän kyllä muutenkin hyvin tuon pankin vaihtamttomuuden, jos ajattelet noin että se on todennäköisin asuntolainapankkisi. Ja köh, mulla ja puolisollanikin saattaa olla tulossa valinta sen suhteen, siirrytäänkö kokonaan ilmaisen S-pankin asiakkaiksi vai aletaanko maksaa pieniä palvelumaksuja nykyisessä pankissa, eikä tää valinta ole mitenkään itsestäänselvä, vaikka todennäköisesti ässään kallistuukin. :D
Ehdottomasti alat säästämään omaan asuntoon. Siinä säästämisessä motivaatio on korkealla ja säästämisestä saattaa tulla jopa helpompaa kun on 'oma asunto' säästökohteena. Teet nyt pikalaskelman, paljonko alueellaan maksaa 'halvin' teidän perheelle sopiva asunto ja teet siitä laskelman (asunto, vero, oma pääoma, vieraspääoma / kuukausittainen rahaliikenne yhtiövastike, lainan korot ja lyhennys eri laina-ajoilla). Nyt vuokrasi on 871 eli jos yhtiövastike on 200 euroa niin ainakin pysyt lyhentämään lainaa 670 (sis korot) , mutta koska kyseessä on OMA ASUNTO niin ilolla sitä voi lyhentää 800 euroa?
VastaaPoistaOlen samaa mieltä asunnonhankinnasta. Vaikka asunto ei ole sijoituskohde, niin vuokra nielee aika ison osan tuloista ja se ei jää itselle pääomaksi. Nyt korot ovat vielä sen verran matalat ja monet pankit tarjoavat myös suhteellisen matalia kiinteitä korkoja (tuo turvaa, jos korot lähtevätkin nousuun).
VastaaPoistaJuu, omassa asunnossa on vaan se puoli (kuten yhdessä toisessa postauksessa asiaa pohdiskelin), että lapset haluavat kohta omat huoneet, mutta neliötä en aio lähteä ostamaan. Olen siis ostamassa asunnon todennäköisesti (mikäli jokin muuttuja ei aivan merkittävästi muutu) sitten, kun esikoinen on muuttanut pois kotoa. Siihen menee todennäköisesti 8-10 vuotta aikaa. Haluan asua lähellä keskustaa ja neliöt maksavat aivan älyttömästi tällä alueella. Lisäksi niiden myyminen ei välttämättä ole ollenkaan niin yksinkertaista kuin kolmion. Ja kaiken muun lisäksi 10 prosenttia asunnon hinnasta (sen kolmion) on tällä hetkellä noin 20K eli saan säästelläkin sitä sen 8-10 vuotta :D. Yksi mahdollisuus toki on, että miesystävä jossain vaiheessa olisi ostamassa sitä minun kanssani, mutta en enää tällä elämänkokemuksella laske moisen varaan. Suunnitelmat pitää suunnitella siten, että pystyn toteuttamaan ne yksin...
VastaaPoista