perjantai 16. syyskuuta 2016

Palkkapäivä: syyskuu

Syyskuun palkkapäivä tuli ja meni. Ruokamenot ja bensa olivat elo-syyskuussa tehotarkkailussa, kun kokeilin laskea niihin varattua summaa 500 eurosta -> 460 euroon. Ei onnistunut...ainakaan vielä. Menot olivat yhteensä noin 490 euroa. Tässä kuussa varaan ruokaan 440 euroa ja bensaan 40, joten katsotaan miten käy. Tarkoitus on myös kiinnittää enemmän huomiota ruokahävikkiin ja sen vähentämiseen. Lisäksi otan nyt talteen vähän aikaa kauppakuitteja ja vertaan niissä eniten ostamiani tuotteita Lidlissä ja Prismassa. Jatkossa voisin laittaa itselleni muistiin, että mitkä tuotteet kannattaa ostaa kummastakin (toki tätä tulee tehtyä käytännössä muutenkin). Erityisruokavalion takia käyn kumminkin jatkossakin molemmissa kaupoissa.

Syyskuun palkka oli nettona 1847 euroa, jossa oli kahden kuukauden lisät mukana. Varasin taas 200 euroa autokuluihin, jotka todennäköisesti tulevat maksuun tässä tai ensi kuussa. 180 euroa varasin alustavasti lapsen terapiakuluihin, tosin tällä hetkellä on edelleen epäselvää, että milloin ja missä tuo maksullinen terapia sitten alkaisi. Käytännössä tiedän jo nyt, että budjetti ei tule kestämään tälläisenään, koska...jouduin paikkaamaan ruokakuluja tämän kuukauden tuloista, tilasin luomuruokapiiristä tuotteita noin 40 eurolla ja kummilasten lahjat ovat vielä postittamatta (postikulut). Lisäksi kävin palkkapäivänä kirppiksellä (lastenvaatteita ja ihan tosi vähän suomalaista lasia...), joka kustansi 13 euroa. Tilillä on siis käyttörahaa 31 euroa, joten ei...ei tule pitämään. Mutta käytännössä voi olla niin, että lapsen terapia alkaa vasta lokakuun toisella viikolla ja saan ensi viikolla uuden kolmen viikon listan, jossa en tarvitse maksullista lastenvahtia...aina voi toivoa.

Höpörahaa ei taida tässä kuussa olla, plääh. Jouduin elokuussa ottamaan säästötililtä uutta puhelinta varten ylimääräistä ja tässä kuussa en saa sitä aivan paikattua, koska tulossa on vielä sähkölasku (joka toinen kuukausi) ja hankin taas uuden 10 kerran kortin kuntosalille. Palkasta laitoin 50 euroa säästöpuskuriin, 50 euroa reissupuskuriin, 160 euroa laskuja varten (tästä siis sähkölasku ja kuntosali = -100 euroa) ja 60 euroa Seligsoniin. Laskuissa siis 805 euroa, säästöpuskurissa 2155 euroa, Seligsonissa 310 euroa ja reissupuskurissa 250 euroa + s-ryhmän osuus on 3620 euroa, kun viime kuussa yhteensä 3665. Velat lyhenivät normimäärän 190 euroa eli ovat nyt 7210 euroa.

Erityislapsen toimintaterapian vetäjä soitti ja kertoi sen alkavan todennäköisesti lokakuussa sekä vähän terapian sisällöstä. Kuulosti kyllä tosi hyvälle ja lapsi tulee varmasti tykkäämään :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti