perjantai 2. syyskuuta 2016

Elokuun ylimääräiset menot

Huhheijaa vaan. Elokuussa ylimääräiset menot olivat noin 660 euroa. Kuinka tähän päästiin? Ylimääräisissä menoissa on siis mukana tuo yhden päivän retki 91 euroa, mansikan/herneiden/jätskin ostoa, viinipullo ja lounas ravintolassa, vohvelirauta, pari ylimääräistä apteekkiostosta ja uusi päivyri. Kalleimmat ylimääräiset menot olivat hammaslääkärillä käynti (jouduin käymään yksityisellä), kummilasten synttärilahjat ja uusi puhelin ja sen kuoret. Summaan pitäisi vielä laittaa toisen lapsen lääkärikäynti, jolloin otettiin vähän kalliimpia verikokeita, jotka olivat yhteensä 140 euroa. Siitä saan vielä kelakorvausta jonkin verran. Labrat olivat kalliit, mutta olen tyytyväinen, että niissä katsottiin sellaisia, miten julkinen puoli ei olisi alkanut katsomaan ja nyt lapsen asiat tulevat varmasti hoidettua kuntoon. Rahaa on palanut paljon ja olen joutunut koskemaan säästöihin. Ensi viikolla työvuoron ajaksi tulee myös lastenvahti eli lisää rahanmenoa. Sen rahan olen jo nostanut valmiiksi ja säästötililtä olen ottanut 230 euroa noihin ylimääräisiin menoihin.

Autosta pitää pian uusia jarrupalat ja akku, mutta niihin varatut rahat paloivat nyt tämän kuun ylimääräisiin menoihin. Toisaalta lapsen kuntoutuspalaveri siirtyi ja tässä kuussa ei luultavasti aloiteta ainakaan yksityisen puolen kuntoutusta. Olin ostamassa kirkasvalolampun, mutta saan sellaisen väliaikaisesti lainaan äidiltä (ja samalla tulee testattua onko lampusta oikeasti edes hyötyä). Puhelimeksi valikoitui Samsungin galaxy s5 mini. Puhelimen näyttö on tällä hetkellä myytävien pienimpiä, mutta tuntui aluksi aivan valtavalle. Sinnittelin aika pitkään vanhan puhelimen kanssa ja nyt huomaan, että vanhalla älypuhelinliittymällä puhelin pyörittää esimerkiksi yle areenaa paremmin kuin tämä kohta tiensä päässä oleva läppäri :D. Puhelinlaskuni on ollut 25-40 euroa kuussa (ei yleensä alle 25) ja tein nyt toistaiseksi voimassaolevan sopparin kiinteästä kuukausimaksusta 24,90 euroa, johon kuuluu sama netti kuin vanhassa sopparissa, mutta lisäksi rajattomasti puhelinaikaa ja tekstiviestejä. Minusta tuo on ainakin tällä hetkellä ihan hyvä diili. Puhelut varmasti tulevaisuudessa vielä lisääntyvät, kun pitää hoitaa erityislapsen asioita.

Kaupasta saa taas suomalaisia omenia ja niitä on pakko ostaa ainakin muutama kaupassa käydessä. En taida tämän viikon ruokabudjetissa päästä kovasti alle 100 euron, koska viikonloppuna tulee varmaan käytyä vähän viihteellä. Olen kumminkin suunnitellut ruuat ensi viikolle ja eilen kokeilin savustaa vanhemmilta saamaani lohta sähkösavustimella, hyvää tuli! Syksy on ihanaa aikaa, vettä voisi vaan sataa vähemmän...

2 kommenttia:

  1. Me vaihdettiin juuri Saunalahden liittymiin:rajaton puheaika,rajattomat viestit ja rajaton netti (toki nopeus ei varmaan se kaikista nopein,mutta täysin riittävä) 19,90 e/hlö. Kakskymppiä on melkeinpä kipuraja,mitä suostun kuukaudessa maksamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mietin kyllä, että pitäisi vertailla muitakin liittymäpaketteja kuin DNA:n, mutta toisaalta en olisi halunnut tinkiä netin nopeudesta. Läppäri on tosiaan vanha ja sitä en silti halua alkaa uusimaan pitkään aikaan, joten puhelimessa on hyvä olla vähän tehokkaampi netti. Laajakaista on tässä taloyhtiössä ilmainen. Toistaiseksi voimassaolevan sopparin voin kumminkin halutessani vaihtaa toiseen.

      Poista