lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kirppismyyntiä ja budjetin ylitystä

Kirppispöytä on nyt purettu ja saldo ei tällä kertaa ollut kummoinen, koska myynnissä oli lähinnä epämääräistä kamaa euron tai parin hinnoilla. Mutta mukavasti pääsi taas ylimääräisestä tavarasta eroon ja keittiön vitriinikin näyttää nyt kivalle, kun keräilylasi on siellä väljemmin esillä. Pöytävuokra oli 29 euroa ja tarra-arkit 50 senttiä kappale, niitä ostin neljä. Näihin siis yhteensä 31 euroa. Pöytä tuotti viikon aikana 97 euroa, joista 32 euroa meni miesystävälle hänen tavaroistaan. Tuoton ajattelin suunnata lasten viikkorahoihin, mahdolliseen lastenvahtiin (ensi listassa en onneksi tarvitse) ja ehkä myös ruokabudjetin ylitykseen. (Riittääkö se näihin kaikkiin? No ei...). Ruokabudjetti ylittyi, koska ostin vähän eväitä Ikean reissulle ja tarvikkeita salaattiin, jonka vien mukanani tänään vappupippaloihin.

Ikeassa tuli käytyä suunniteltua aikaisemmin jo tällä viikolla. Toisaalta hyvä näin, koska kesäkalusteita ei oltu vielä myyty loppuun ja sain parvekkeelle ne tavarat, jotka halusinkin. Muutaman heräteostoksen tein ostoslistan ulkopuolelta, mutta nekin tulevat tarpeeseen. Budjetti Ikeaan oli bensat, syömiset ja ostokset mukaanluettuna 150 euroa ja tämä ylittyi 15 eurolla. Säästöistä ei tarvitse ottaa, koska minulla oli tämän kuun isommasta palkasta vähän ylimääräistä puskuria käyttötilillä. Nyt pitäisi saada vaan ne tomaatit vihdoin istutettua ja alkaa katsella parvekkeelle muutama kasvi. (Muutaman saan pidettyä hengissä, ehkä.)

Ikean lisäksi menopuoli ylittyi osittain suunnitellusta repun ostosta. Tarvitsen työmatkoille repun eväiden yms. kuljetukseen ja Lidlistä hankkimani reppu vetelee viimeisiään. Tämä on se klassinen köyhän ei kannattaisi hankkia huonoa tilanne. Reppu oli houkuttelevan halpa, mutta olen korjannut sen useammasta kohdasta jo kertaalleen ja en aio ryhtyä siihen toista kertaa (reppu on taas hajoamassa). Olin jo katsellut uutta reppua ja sellainen olisi tullut kustantamaan vajaa 60 euroa. Reppu oli  tosin tarkoitus hankkia vasta ensi kuun "höpörahasta". Nyt kävin katsomassa kyseistä reppua netissä ja se oli 40% alessa, niin pitihän se tilata sitten saman tien. Tuo 60 euroa oli muutenkin halvin hinta, joka kyseiselle repulle löytyi, joten reilulla 30 eurolla sitä ei varmasti (postikulut mukaan luettuna) saa mistään. Nyt ei onneksi muita pakollisia hankintoja ole tähän hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti