torstai 1. lokakuuta 2020

Palataan talousasioihin

Jälleen kerran raha-asioihin, joissa on jonkin verran muutoksia. Kela myönsi minulle loppukesästä esikoisesta vammaistuen, joka ei tule enää korotettuna, mutta reipas 90 euroa kumminkin. Puolen vuoden päästä pitää hakea sille jatkoja. En oikein osannut etukäteen arvioida 100% työajan palkkaa kolmivuorosta. Ajattelin palkan pysyvän suurin piirtein samoissa, koska palkka on erikoissairaanhoidon puolella hieman kuntapuolta huonompi ja palkasta puuttuu vielä kokemuslisä. Toisin kävi, sillä olen suunnitellut ja saanut tehdä paljon töitä viikonloppuisin ja ehkä puolet enemmän yövuoroja kuin aikaisemmin. Palkka on viimeisen neljän kuukauden aikana ollut lisineen bruttona noin 3000 euroa kuussa. Jouduin tekemään uuden verokortin nyt syyskuussa ja arvioin loppuvuoden tuloiksi siinä tuon 3K per kuukausi. Mutta syyskuun palkka olikin sitten bruttona 3500 euroa, että saa nähdä joudunko tekemään vielä kolmannen muutosverokortin. Veroprosentti toki nousi aika pilviin, kun vaihdos tulee näin loppuvuodesta. Veroprosentti on 35, joten todellinen vero palkasta on 43% luokkaa. 

Sain vanhan autoni vihdoin myytyä, mutta ihan nimelliseen hintaan. Uudemmasta autosta lähti aika saman tien sen jälkeen yhden oven suojalista irti. Ilmeisesti tässä pysyy jokin tasapaino siitä, että ajamani autot näyttävät aina vähän räjähtäneiltä :D. Omistusasunnosta olen myös tehnyt toimeksiannon välittäjälle ja sitä tullaan kuvaamaan ensi viikolla. Toivottavasti saan stailattua sen kivasti ja kuvista tulee hyvät. Olisi tosi iso helpotus, jos asunto menisi nopeasti kaupaksi. Pitää silti varautua siihen, ettei niin käy. Olen yrittänyt säästää puskuria yllättäviin menoihin ja säästössä on nyt 1600 euroa. Ajattelin, että vuodenvaihteessa puskurissa olisi vähintään se 2000 euroa, mikä voi olla hieman haasteellista uudella veroprosentilla. Lisäksi joulu on aina ollut iso menoerä ja lapsilla on kaikenlaisia odotuksia sen suhteen. Neuvottelin ex-puolison kanssa, että hän jatkossa maksaa satasen varsinaisten juoksevien kulujen päälle asumisestaan yhteisessä asunnossamme. Minusta tämä oli reilua, koska hän ei 325 eurolla asuisi edes yksiössä samalla alueella ja nyt puhutaan täysin remontoidusta kolmiosta. Tämä helpottaa omaa rahatilannetta hiukan.

Rahastoihin en ole laittanut rahaa pitkään aikaan, enkä varmaan uskalla laittaakaan ennen kuin asunto myydään. Fiiliskeskustelussa esimies kyllä lupaili jatkoja sijaisuudelle, mikä oli aika kiva yllätys. Luulen töiden siinä tapauksessa jatkuvan ainakin ensi kesän loppuun nykyisellä osastolla. Sijoitusten arvo on nyt reipas 6600 euroa, joista Seligsonin rahastot ovat kirineet miinukset kiinni ja Superrahasto suomi on yli 400 euroa plussalla. Pitäisi päättää mitä teen tanskan kanssa, johon on tulossa hallinnointipalkkio. Toisaalta siellä on tällä hetkellä vain muutama sata euroa, jotka voisi vain siirtää muualle. 

Olen ollut aika väsynyt töistä ja liikuntaharrastus on jäänyt. Toivottavasti saisin aloitettua sen uudelleen, koska se toi selvästi lisää jaksamista. Nukkumiseen pitäisi myös panostaa. Tämmöistä se aikuiselämä tuntuu olevan. Jatkuvaa tasapainoilua jonkinlaisen kuilun reunalla. Ja sitten pitäisi vielä esittää lapsille olevansa vastuullinen vanhempi tai jotakin. Nooh...ehkä nuo jo tietävät paremmin (ikävä kyllä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti