torstai 8. elokuuta 2019

Kesäloman viettoa

Kesäloma on melkein puolivälissä ja tuntuu kuin olisin lomaillut jo vaikka kuinka pitkään. Töihin ei silti ole varsinaisesti ikävä. Siellä ja sieltä on viime aikoina kuulunut vain ikäviä ja vielä ikävämpiä juttuja, joten olen mieluusti nyt ajattelematta asiaa hetken. Tosin täytyy todeta, että työstressi kantoi hyvinkin pitkälle ensimmäisellä lomaviikolla. Sain muuta ajateltavaa, kun lasten ainoa kesälomareissu (minun kanssani) päättyi kunnon riitaan siskon kanssa.

Kesäloman alkua ovat värittäneet myös terveyshuolet. Olen aina ollut aika perusterve ja terveyden helposti ottaa silloin itseisarvona. Tällä viikolla olen käyttänyt niin yksityisen puolen kuin työterveyden palveluita ja tutkimukset jälkimmäisessä jatkuvat. Terveyshuolien keskellä kyllä nauratti, kun yksityisen puolen lääkäri kysyi, että luullaanko minua usein ikäistäni nuoremmaksi.

Ehkäpä noiden terveysongelmienkin siivittämänä olen nyt käyttänyt rahaa vähän liiankin rennolla otteella. Sitä meni noin 200 euroa yksityisen lääkärin tutkimuksiin (mutta oli kyllä todella sen arvoista), ruokaan on kulunut selvästi enemmän rahaa ja toki auto pääsi taas korjaamolle. Tällä kertaa  lasku oli maltillinen 40 euroa vikakoodin lukemisesta ja nollaamisesta, mutta seuraava käynti tulee todennäköisesti maksamaan enemmän. Tilasin itselle ja lapsille ihan sinänsä tarpeellista vaatetta vajaa 60 eurolla ja ostin toiselle lapselle kolmet farkut (kaikki housut ovat hajonneet tai jääneet kesällä pieniksi) ja kummallekin puserot koulun aloitusta varten, joista yhteensä noin 90 euroa. Tigeristä hankittiin myös lisää kyniä ja kumeja samaisesta syystä. Näiden lisäksi liityin Oslo skin labin jäseneksi (vaikka juuri luultiin parikymppiseksi :P), mikä on aivan todella turhamainen kuluerä. Varsinkin näin loppukesästä kiinnostaa tuo monen kommentoima vaikutus vähemmän kuivasta ihosta. Eli aika höveliksi meni rahankäyttö nyt lomalla.

Tulevia menoeriä ovat ainakin toisen lapsen silmälasien uusinta. Lapsi ei kehtaa käyttää vanhoja laseja enää koulussa ja oikeasti hyötyy niiden käytöstä, vaikka plussaa onkin aika vähän. Lisäksi yritämme saada viimeisiä pintamaalia odottavia seiniä eteenpäin viikonloppuna. Seinämaalia pitää todennäköisesti ostaa lisää ja samoin kalkkimaalia, koska kokeilen kunnostaa varastoon muutossa siirretyn vanhan puisen eteisnaulakon. Punertava lakattu puu ei oikein miellytä omaa silmää, mutta naulakko on sinänsä toimiva ja puolison isän omin käsin tekemä, joten se olisi kiva saada käyttöön. Toki tuossa odottaisi maalia myös muutama sisäovi, joita etukäteen lupailin kesälomallani maalata...Ensi viikolla lapsilla alkaa koulu ja minä jään tänne puuhastelemaan. Toivottavasti saan jotakin aikaankin, eivätkä päivät kulu vain nettiä selatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti