lauantai 16. helmikuuta 2019

Mahdollisuuksien kevät

Nyt on niin, että olen ostamassa uutta asuntoa ja myymässä vanhaa. Kaikki on vielä vähän sekaisin ja kesken, mutta hyvä tästä vielä tulee. Tai ainakin toivon niin. Ilmassa on monenlaisia mahdollisuuksia ja muutoksia. Nykyisen asunnon ostin alle kaksi vuotta sitten, mutta kävimme miehen kanssa katsomassa isompaa asuntoa ja pyörät alkoivat pyöriä. Pankin lainaneuvottelija kysyi, että onko järkevää myydä asunto nyt kun olen omistanut sen alle kaksi vuotta. Minusta tässä tilanteessa on. Toivottavasti on. Aikuisuus on sitä, että välillä pitää tehdä päätöksiä ja sen jälkeen pysyä niissä.

Mielessäni olen jo hyvästellyt nykyistä/vanhaa asuntoa. Vähän haikeaa, vaikka perusteet uuden ostamiseen ovat hyvät. Oletan, että tämä asunto menee kaupaksi nopeasti, mutta sekin jää nähtäväksi. Ainoa mikä on varmaa on se, että jos ja kun asuntokaupat toteutuvat alkaa remontti. Siinä voi kestää tovi jos toinenkin.

4 kommenttia:

 1. Kahden vuoden omistamisen tai siis asumisen/kirjoillaolon jälkeen kämpän voi myydä niin ettei myyntivoittoa veroteta. Eli kannattaa laskea mitä siinä säästäisi ja punnita onko se sen arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän se pankin tyyppikin varmasti tarkoitti. Varsinkin jos asuntojen hinnat ovat alueella nousseet, joudut maksamaan myyntivoitosta veroa 30%.
   Vähänkin isommassa summassa se tarkoittaa kuitenkin useampaa tonnia. Sillä voisi jo kustantaa osan remonteista.

   Poista
  2. Tämä on aivan totta, tietyssä mielessä olisi ollut järkevää myydä vasta syksyllä. Käytännössä asunnon arvo ei ole juuri muuttunut tämän parin vuoden aikana. Pieniä perusparannuksia on toki tehty, mutta pyydänkin siitä sen verran enemmän, mitä kustannuksia tulee myynnistä. Ne voi vähentää voitosta ennen tuota 30% veroa.

   Se miksi isompaan asuntoon päätettiin vaihtaa nyt johtuu siitä, että tarjoutui mahdollisuus ostaa isompi asunto kohtuu halvalla ja sillä ehdolla, että saan myytyä oman asuntoni ensin. Ne alueet mistä isompaa asuntoa etsin ovat hyvin haluttuja täällä Oulussa ja kilpailu hyvistä asunnoista on kovaa. Minulla ei ole mahdollisuutta lähteä mukaan tarjouskilpailuun ja syksyllä(kin) uuden asunnon hankkimisen rasitteena olisi ollut se, että joko teen ehdollisen tarjouksen tai otan riskin kahden asunnon loukkuun jäämisestä. Avaan syitä ja seurauksia blogissa myöhemmin tarkemmin.

   Poista
  3. No ei parin vuoden, vaan noin puolentoista vuoden aikana, kuitenkin :D.

   Poista