sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulukuun palkkapäivä

Taas ollaan loppuvuodessa. Viimeinen palkkapäivä ja yhdet lisät. Netto 1680 euroa ja vuosiansiot jäivät vajaa 500 euroa alle verokortin vuosirajan, jee. Tämä ei ole ollut suurten säästöjen tai sijoitusten vuosi, mutta monella tapaa on selviydytty pahoista paikoista. Alkukesästä olin henkisesti aivan loppu, mutta siitä lähdettiin vähitellen kiipeämään ylöspäin. Omat terveyshuolet hälvenivät ja esikoisella lähti tämä syksy sujumaan paremmin viime vuoteen verrattuna. Lapsi on niin sinnikäs ja ihana, vaikka äitiä monesti huolettaa.

Tilanne palkkapäivän jälkeen tuo mieleen muistoja viime vuodesta. Ylimääräistä on noin satasen verran joululahjoihin ja viitisen kymppiä ruokiin. Jos muistellaan viime joulua (tai sitä edellistä), niin ruokakulut ovat aina olleet odotuksia isommat. Visalasku on tammikuussa 130 euroa plus Hesarin puolivuotistilaus 60 euroa. Mutta tammikuussa tulee se paljon puhuttu kertakorvaus. En tiedä laskinko oikein, kun sain summaksi 180 euroa. 

Muuten budjetille kuuluu kohtuullisen hyvää. Vesilasku tuli ja meni. Puoli vuotta noin 312 euroa, kun vastaava lasku keväältä oli 270 euroa. Ei paha, kun muistelee millainen kesä oli. Laskutilillä on nyt 400 euroa ja maksan sieltä vielä ensi viikolla puhelinlaskun. Lainan pääoma lyhenee tuttuun malliin reipas 400 euroa ja perheensisäinen laina 200 euroa (ja saan vanhemmilta lahjarahaa 200 euroa, että onhan se aika naurettavaa). Säästöön ja rahastoihin 200 euroa ja lapsille 50 euroa. Rahastoissa nyt 2300 euroa, s-juna 700 euroa ja puskurissa 800 euroa yhteensä 3800 euroa. Lasketaanpa näin vuoden loppuun nettovarallisuus, vaikka se todellisuudessa onkin vain "hyvä arvio". Asunnon myyntihinta 119000 euroa (ei lasketa mukaan vajaa 7000 euron taloyhtiölainaa, joka on lyhentynyt tänä vuonna noin 450 euroa) plus varallisuus, miinus asuntolaina joulukuussa 99700 (pääsin alle 100K, hiphei) ja perheensisäinen laina 13800 euroa on 9300 euroa. Nettovarallisuus kasvaa kuukausittain 800 eurolla (lainat lyhenevät 600 euroa ja säästöön 200). Ei paha :).

Flunssa vaikuttaa menevän parempaan suuntaan, mutta viime päivinä asioiden hoitaminen ja varsinkin vauhdikkaat työvuorot olivat aika mielenkiintoisia. Otin tietysti samaan syssyyn influenssarokotteen. Työkaveri kysyi onko käsi siitä vielä kipeä ja minä vastasin, etten tiedä, kun otin päällekäin kahta kipulääkettä :D. Flunssassa työskentely ei tietysti ole paras mahdollinen juttu miltään kantilta, mutta sijaisten saaminen tähän aikaan vuodesta on vaikeaa. Ja hoitoalalla työskennellessä tilanteet elävät. Toisena päivänä elvytetään ja toisena saatellaan saattohoidossa ollutta potilasta taivaan kotiin. Kaikki muutokset rutiinissa, joita toki tulee paljon, hidastavat työtä ja työ ei tekemällä vähene yhtään. Vaikka sijaisen saisikin, niin hän ei voi korvata osaston vakituista hoitajaa meidän kohtuullisen haastavalla osastolla.

Lapset lähtevät tänään taas isälleen ja olen suunnitellut seuraavat kolme vapaata tiiviisti jouluaskareisiin. Leipomista, siivoilua ja viimeisten lahjojen hankintaa. En hirveästi välitä perinteisestä joulumusiikista, mutta jouluradion indie-kanava on ollut päällä paljon. Toivotan kaikille blogin lukijoille ihanaa joulunaikaa :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti