maanantai 15. lokakuuta 2018

Sellainen palkkapäivä

Olen aika tavalla liemessä talouteni kanssa. Tänään koitti palkkapäivä ja tilanne on tämä.

Plussat:

- Olen maksanut kaikki laskut lukuunottamatta puhelinlaskua, joka ei ole tullut vielä verkkopankkiin.
- Tässä kuussa tuli maksuun iso vakuutuslasku 285 euroa, joka sekin on nyt maksettu.
- Lisäksi olen maksanut osallistumiseni työpaikan pikkujouluihin ja toisen lapsen korotetun luokkamaksun (jälkimmäisellä kustannetaan retkiä) yhteensä reippaat 60 euroa.

Miinukset:

- Palkkapäivä masensi jo etukäteen, kun näin summan, vain yhdet lisät ja 1660 euroa.
- Masentuneena halusin piristää itseäni ja tilasin kampaajan.
- Se kampaajan tilaaminen...onneksi vain hiustenleikkuu.
- Yhä edelleen pitäisi viedä ne matot pesuun ja kuka kehtaa sellaiseen käyttää luottokorttia?
- Kummilasten lahjat pitää aivan ehdottomasti ostaa luottokortilla...
- Mitäs muuta, jotakin katastrofia tähän varmaan vielä pukkaa.

Palkan jakautuminen muuten: rahastoihin vain 70 euroa, josta 40 euroa Superrahasto Ruotsiin ja 30 euroa lasten Superrahasto Suomeen. Omissa rahastoissa nyt 2100, S-junassa 700 ja Bank Norwegianissa se 500 euroa, nämä yhteensä 3300 euroa. Kävin tänään luonnollisesti ruokakaupassa ja sinne meni hirmuisesti rahaa, mutta koitan elää seuraavaan palkkapäivään 460 euron kuukausibudjetilla. Opintolainaan tulee ylimääräinen lyhennys, mutta pienensin sitäkin: 40 +210= 250, joten lainaa jää jäljelle 550 euroa. Edelleen olen tuosta exän ostamasta läppärivelasta vähentänyt lasten menoja, joten sitä on jäljellä vielä 22 euroa. Laskin myös, että jos ja kun alan joulukuussa taas lyhentämään perheensisäistä lainaa, niin saan sen maksettua nykyisellä tahdilla loppuun 5 vuoden ja 10 kuukauden päästä. Kuulostaa melko pitkälle ajalle.

Talouden ulkopuolella sentään tapahtuu. Sitkeä flunssa loppui ja olen vähän saanut liikunnasta kiinni. Syöminen vielä vähän hakee...viinin juomisen voisin myös lopettaa. Nukkumaan pääsee joskus ensi viikolla, kunhan selätän yövuorot.

No ostin niitä pahuksen omegakapseleita, hus pimeys!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän luottokortilla kehtaa maksella, kunhan eräpäivänä maksaa koko laskun pois. OP:n asiakkaana kasvattaa vielä bonuksiakin 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, en tiedä mikä kynnys olisi maksaa kortilla. Yleensä käytän luottokortteja vain lentojen ja netistä tilattavien tuotteiden kanssa. Mutta kun lykkäilee asioita tarpeeksi pitkään, niin ei välttämättä tarvitse käyttää korttia. Niin kävi nytkin :D.

      Poista