perjantai 31. elokuuta 2018

Kaikki hyvä loppuu aikanaan...

Bank Norwegian ilmoitti laskevansa säästötilin koron 1,75% -> 0,75%. Se siitä sitten. Ensin mietin siirränkö rahat (kokonaista 500 euroa :D) pois sieltä saman tien, mutta enpä tiedä...plääh. Olisiko toisaalta hyvä, että puskuri on vähän vaikeammin saavutettavissa. Toki pyrin pitämään ylimääräistä rahaa laskutilin lisäksi myös toisella s-pankin tilillä JA Bank Norwegianin tiliä olin hieman miettinyt paikaksi johon alan säästämään seuraavaa asuntoa varten. Pitänee pohdiskella tätä asiaa.

Elokuun osalta on siinä mielessä hyviä uutisia, että ruokabudjetti on pitänyt melko hyvin. Nyt lasten (ja miehen) syödessä lounaan koulussa voisi tuota budjettia jopa hieman kiristää esimerkiksi 500 -> 480 euroon. Tämän lisäksi toivon saavani takaisin menetettyjä palkkatuloja viimeisen viiden vuoden takaa...Kysymys on tietenkin tästä. Aloin tehdä hoitoalan töitä, kun opiskeluja oli takana vuosi. Olin kesällä 2012 ja 2013 lähihoitajan sijaisena ja samoin kumpanakin vuonna vuodenvaihteessa noin kuukauden pätkän kerrallaan. 2014 ja 2015 vuosina olin lähes vuoden verran sairaanhoitajan sijaisena. Sairaanhoitajan paperit sain kesällä 2015 ja samalle osastolle minut vakinaistettiin viime vuonna. Lähihoitajan palkasta pätkäistiin 10% ja sairaanhoitajan 5% epäpätevyysvähennystä, vaikka tein aivan samoja töitä kuin valmistuneet työntekijät. Laskeskelin tuossa, että pelkästään tuosta sairaanhoitajan sijaisuudesta jäi tämän takia maksamatta yli 1000 euroa. En nyt pidättele hengitystäni asian suhteen, mutta aion olla yhteydessä liiton luottamusmieheen ja laittaa asian sitä kautta vireille (koska sitä mitä ilmeisimmin odotetaan).

Omaan hyvinvointiin panostaminen on vähän kiikun kaakun edelleen. Tällä viikolla olen nukkunut paremmin, koska listassa on vain iltaa (ja yötä) ja lapset ovat isällään. Makeaa syön edelleen liikaa ja liikun liian vähän. Näissä asioissa pitäisi yrittää pyristellä eteenpäin. Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa vihersmoothieta ja ei se nyt aivan pahaa ollut, mutta selkeästi sen tekoon tarvitsisi kunnon blenderin. Olen nyt ostellut liikaakin heräteostoksia (se Madaran ale taas, puuh!), joten blenderikaupoille en ole lähdössä vielä :).

4 kommenttia:

 1. Täälläkin samat pohdinnat, jatkaako NB:n tiliä säästötilinä vai olisiko jotain parempaa ratkaisua tarjolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rahat voisi tietty laitta indeksirahastoihin, mutta se tarkoittaisi, että puskuri olisi osittain siellä, enkä oikeastaan haluaisi koskea sijoituksiin ennen "eläkeikää" :D. Ja saattavat nuo indeksirahastotkin jossain vaiheessa romahtaa oikein kunnolla.

   Poista
 2. Onko tuo nyt kovin suuri ongelma jos korot nyt tippuukin. Edelleen pankki tarjoaa edes jotakin ja on hyvä varakassan paikka niille varoille mitä ei sijoita. Toki jos olisi selkeästi parempi paikka tiedossa niin siirtäisin itsekin ulos. Minultakin muuten otetaan epäpätevyydestä pois vaikka teen aivan samoja hommia kun muutkin. Yöt kun tuli kuvioihin niin sanoin etten suostu enää tällä -10% ottamaan lisää vastuuta kun muutenkin olen palkasta takunnut. Nyt sitten sain -5% menemään läpi näiden öiden tultua kuvioihin. Työpaikan toinen oppisopimuslainen on aloittanut vuoden aiemmin ja saa edelleen -10%. Vaativalle maksetaan näköjään hoitoalallakin. Toki vielä on se -5% mikä on laiton liiton mielestä. Opiskelijana en vain viitsi riitauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulutko liittoon? Mikäli teet samoja töitä kuin muut, niin vähennykselle ei pitäisi olla perusteita. Ymmärrän toki, että opiskelijana (jos haluaa valmistuttuaan vaikka jatkaa samassa paikassa) on kynnystä sanoa näistä mitään. Mutta siis, mulle nuo korvaukset tulee myös lähihoitajan työstä, jota tein 2012 ja 2013 sairaanhoitajaopiskelijana. Vielä ei tosin ole selvää, että korvataanko vuoden 2012 kesästä asti, kuten Superista oli sanottu vai vuoden 2013 kesästä, mikä oli Tehyn kanta. Liitosta huolimatta korvaus tulee olemaan kaikille samanlainen.

   Poista