tiistai 8. toukokuuta 2018

Kesää kohti

Toukokuun palkkapäivä häämöttää jo ja toiveet ovat korkealla, koska tulossa ovat kahdet lisät. Olen kyllä hirmu pettynyt, jos netto ei ole vähintään 1900 JA hieman pulassa, koska ostin juuri uuden välikausitakin...Vanha takki oli kyllä tiensä päässä ja halusin tällä kertaa satsata laatuun, joten ostin Icepeakin parkatakin sadalla eurolla, hupsista! Takki on kyllä tosi ihana ja sillä tavalla monikäyttöinen, että käy kaikenlaiseen ulkoiluun ja pyöräilyyn, mutta sen kanssa kehtaa suunnata myös kaupungille.

Tällä viikolla olisi tarkoitus suunnata myös Ikeaan. Olen koonnut sinne ostoslistaa (keskeisin ostos työpöydät lapsille) lisäämällä ja poistamalla tuotteita tässä muutaman viikon ajan. Päässäni painiskelevat minimalisti ja "aah, miten ihanat rottinkihengarit, en kyllä tarvitse niitä mihinkään, mutta...". Lisäksi budjettikin tulee vastaan jossain kohtaa. Nyt mennään reilussa parissa sadassa eurossa, mikä alkaa kyllä olla vähän kipurajoilla. Odottelen tälle viikolle puolen vuoden vesilaskua, saapa nähdä miten sitä on tullut lotrattua. Viikon päästä on taloyhtiön kokous, joka jänskättää, koska en sellaisessa ole koskaan ennen ollut. Toki kokous sattuu päivälle, jolloin pääsen aamuvuorosta vasta neljältä ja iltapäivällä on monta tuntia koulutusta. Hieman sumealla päällä siis kokoukseen. Siellä ei tosin ole suurempia yllätyksiä tulossa, koska tulevat remontit ovat pihan viheralueiden parannus vuoden päästä ja ikkunoiden huolto kolmen vuoden päästä.

Säästökuukausi teki melkoisen mahalaskun ja tässäkin kuussa budjetoimani pienempi ruokaraha ei lopulta riittänyt, mutta seuraavassa kuussa yritän seurailla ruokamenoja tarkkaan. Lapset ovat kesäkuussa suhteessa enemmän isällään, mikä varmasti vaikuttaa ruokakuluihin (no toivottavasti vaikuttaa). Lisäksi projektina olisi pitää asunto siistimpänä ja hillitä tuota tavaran määrää. Pari vitriinin laatikkoa kävin jo läpi ja tarkoitus on käydä taas läpi kaikki keittiön kaapit ja muutkin huoneet.

Rahatilannetta tasapainottaa hieman se, että isä vaihtoi autoon kesärenkaat, öljyt, tarkasti ja puunasi sen muutenkin läpi ja lopuksi tankkasi vielä tankin täyteen. En muista milloin viimeksi se olisi ollut täynnä. Itse tankkaan yleensä vain 20 eurolla kerrallaan...

Olen keksinyt kesälle kaikenlaisia huonekalujen kunnostusprojekteja. Varastossa on vielä pöytä puoliksi kalkkimaalilla maalattuna (toivottavasti maali on vielä ok, inspiraatio loppui pöydän kanssa kesken), lisäksi sain vanhemmilta 60-luvun tv-tason, joista nyt kovasti intoillaan sisustusblogeissa ja siitä olisi tarkoitus kunnostaa pöytä olohuoneeseen tai parvekkeelle. Varsinaisen tv-tason (vahattua mäntyä) ajattelin maalata vaalean harmaaksi ja vaihtaa siihen vetimet. Saapa nähdä miten nämä projektit edistyvät, jos edistyvät ollenkaan. Edessä olisi vähän akuutimpiakin tarpeita, kuten pyörän talvirenkaiden vaihto kesärenkaisiin. Loppuviikon lämpötilat näyttävät ainakin sääennusteessa oikein kivoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti