maanantai 26. maaliskuuta 2018

Maaliskuun palkkapäivä ja säästökuukausi.

Maaliskuussa palkkaa tuli nettona noin 1650 euroa eli ei aivan niin huonosti kuin pelkäsin. Tämän lisäksi lapsilisä korotuksella 305 ja vammaistuki 215 euroa. Tilannehan näytti kuun puoliväliin ihan hyvälle. Ruokalaskut pysyivät kohtuuden rajoissa ja ylimääräisiä menoja ei ollut hirveästi näkyvissä. No tällä viikolla onnistuin tekemään roiman rimanalituksen, kun käytin ruokaan yms. perus taloustavaroihin noin 128 euroa (kävin kaupassa vielä tänäänkin, mutta lasketaan se ensi viikon budjettiin...huokaus). Voin kertoa, että tapahtui pääsiäinen ja pääsiäiskarkit ja lasten koulun myyjäiset, joihin piti leipoa ja, ja...en tiedä. Ensi viikolla yritän elää siivosti? Tuo 75 euroa viikossa kauppaan ei tule nyt mitenkään toteutumaan tässä kuussa, mutta jos saisin edes tuon ruokaan ja bensaan budjetoidun summan riittämään palkkapäivään? Siihen on vielä pieni mahdollisuus (3 viikkoa, 200 euroa, hmmm).

Ylimääräisiä menoja alkoi myös putkahdella, ei tosin älytöntä luottokorttilaskua, kun kerrankin olin jättänyt sen rauhaan. Lasten koululle menee yksi 20 euron ylimääräinen maksu, toiselle lapselle pitää ostaa huilu koulukäyttöön ja siitä puolet 30 euroa, työkävereiden kanssa syömään...25 euroa? 

En tässä kuussa tehnyt ylimääräistä lyhennystä asuntolainaan eli pääoma lyheni siinä 400 euroa. Perheensisäinen laina tuttuun tapaan 150 ja opintolaina 40 euroa. Ensimmäistä jäljellä 14250, jälkimmäistä 1540 ja asuntolainaa 103905 euroa. Nordnetin Superrahastoihin meni lapsille 35 ja itselle 15 euroa ja Seligsonin rahastoihin 50 euroa. Varallisuus tässä kuussa laskutili 415, Bank Norwegian 130, S-osuudet 700, Seligson 1300, Superrahasto Ruotsi 320 ja säästötilillä 150, yhteensä 3015 euroa. Verkkopankissa odottelee jo auton vakuutuslasku 310 euroa, mutta sen maksan vasta huhtikuun puolella. Vesilaskun pitäisi myös tulla piakkoin, mikä kyllä jänskättää (no lähinnä se summa tietenkin).

Huhtikuussa ylimääräisiä menoja tulee työkaverin läksiäisjuhlasta ja vähän ajattelin käydä leikkauttamassa tukkaa (samana päivänä, niin hoituu se kampaus ns. samaan konkurssiin). Kesälle ei ole tänä vuonna tulossa kummempia juhlia, mutta katselin silti vähän ohjeita erilaisten helppojen kampausten tekoon, tässä yksi oma suosikki, joka näytti kivalle jopa omassa hyvin lättänässä tukassa. Ilman juhliakin pipokausi loppuu jossain vaiheessa (toivottavasti) ja jos ja kun tuttuun tapaan leikkautan pitkän polkan (eli olkapäille ulottuvat hiukset, tää on vissiin joku kampaajatermi), niin siihen voisi harjoitella erilaisia lettejä yms. Nähtävästi valon lisääntyminen saa innostumaan kaikesta tällaisesta "turhasta", mutta siivousinnostus ja tavaroiden läpikäyminen...saavat vielä odottaa.

Toukokuun tienoilla pitäisi tehdä reissu Ikeaan ja pähkäilen nyt, että mitä sieltä ostaisin. Tarkoitus oli ostaa lapsille yhteinen työpöytä, mutta sitten aloin miettiä lastenhuoneen järjestämistä vähän uudelleen. Lapsilla on nyt ollut huoneessa puoliparvet, mutta hirveästi niiden alla ei enää leikitä. Yksi mahdollisuus olisi tukeva ja tarpeeksi leveä 90x200 kerrossänky jolloin kummallekin mahtuisi huoneeseen oma työpöytä. Tietysi olisi mahdollista hankkia myös toiselle parvisänky, mutta jotenkin tuo kerrossänky kiinnostaa nyt enemmän. Esimerkiksi Muuramen Jolla käytettynä. Lapsilla on isänsä luona parvisängyt ja vähän yllättäen he eivät ole niistä olleet kovin innostuneita. Ajatus saattaa tietysti matkan varrella muuttua...

Tässä vaiheessa talvea alan olla todella kyllästynyt lumeen ja pakkaseen. Niin on varmasti moni muukin täällä pohjoisessa. Töissä on monenlaisia muutoksen tuulia, osa ehkäpä positiivisiakin, mutta se jää nähtäväksi. Toiselle lapselle pitäisi varailla lääkäriaikaa alustavasti ainakin keliakiatesteihin ja erityislapsen asiat nytkähtivät tänään taas hieman eteenpäin: hän siirtyy viimeistään yläasteelle kouluun, joka soveltuu paremmin autismikirjon lapselle. Äidin huoli lapsen asioista helpotti ehkä vähäsen. Arki on juuri tätä, enemmän tai vähemmän kaaosta, vaikka jatkuvasti liikutaan johonkin suuntaan. Jospa myös kesää kohti.

2 kommenttia:

 1. Lunta piisaa täälläkin... toppa-asussa ei tarvitse tyyliä miettiä :(
  Kyllä se kaaos siellä etenee, varallisuus hiljalleen kasvaa. Ihana nähdä, että teidänkin lapsiperheen arjessa yllättäviäkin kuluja on noin vähän lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :). Joo, ylimääräiset kulut kyllä vaihtelee kuukausittain tosi paljon. Kassajonossa silmäilin esikoisen paikattuja toppahousuja, mutta sitten aattelin, ettei nyt enää tälle talvelle, kyllä ne menee vielä :D. (Ja kun uudet olisi viikon sisällä samassa kunnossa...).

   Poista