sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Palkkapäivä: heinäkuu

Heinäkuun palkka oli pienin ikinä. Ajattelin sen olevan tavallista pienempi, mutta palkka yllätti silti. Tämä toki selittyy sillä, että pidin ensimmäistä kertaa kesälomaa 4 viikkoa putkeen ja tuolta ajalta ei kertynyt peruspalkan lisäksi mitään lisiä. Ja tietysti osittainen työaika vaikuttaa asiaan. Tavallista pienemmän palkan takia säästöön menevän rahan määrää piti hieman järjestellä uudelleen. Heinäkuun palkka oli siis nettona 1420 euroa, jonka lisäksi normaalit lisät eli yleinen asumistuki 188, lapsilisät yh-korotuksella 297, osittainen hoitoraha 80 (toiseksi viimeistä kertaa) ja vammaistuki 107 euroa. Yhteensä näistä tuli 2092 euroa.

Pakolliset menot ovat 1705 euroa, aiemmin 1660, mutta nyt lasken opintolainan lyhennyksen osaksi niitä. Näiden lisäksi lyhensin perheensisäistä lainaa 150 eurolla, kuten tavallisestikin. Seligsoniin meni 45 euroa kolmeen rahastoon, Nordnetin Superrahasto Ruotsiin 30 euroa ja lapsille Superrahasto Suomeen 35 euroa. Laskutilille 180 euroa, mutta näistä maksoin pois puhelimen ja sähkön sekä sähkönsiirron. Tavallisesti olen laittanut säästötilille 200 euroa kuukaudessa, mutta tämän kuun palkan takia laskin sen 80 euroon. Tässä kuussa varallisuutta on säästötilillä 830, Seligsonissa 905, s-osuuksissa 700, Bank Norwegianissa 2600, laskutilillä 280 ja Superrahasto Ruotsissa 170 euroa eli yhteensä 5485 euroa. Käyn ensi viikolla taas katsomassa yhtä asuntoa ja mikäli siitä ei seuraa sen suurempia, niin siirrän Bank Norwegianiin säästötililtä 200 euroa.

Nyt heinäkuussa minulla on ensimmäistä kertaa enemmän varallisuutta kuin velkaa eli velat tässä kuussa 5310 euroa. Tilanne on todennäköisesti hyvin väliaikainen mikäli löydän jossain vaiheessa asunnon, sillä joudun silloin ottamaan melkoisesti perheensisäistä lainaa. Nooh, nyt tuntuu kumminkin siltä, että asiat etenevät hitaasti oikeaan suuntaan :). Olen tässä kuussa tyhjennellyt pakastinta ja yrittänyt laskea ruokakustannuksia. Kelalta odotan päätöstä lapsen asioissa, mutta siihen voi mennä vielä aikaa. Päätin kilpailuttaa lainatarjousta parissa pankissa. Osuuspankissa piti täyttää melko jäykkä hakemus lainatarjousta varten netissä (no joo, olisin voinut mennä suoraan pankkiin). Minua ihmetytti, miten se laski esimerkiksi varainsiirtoveron väärin eli asunnon velattomasta hinnasta, eikä kauppahinnasta. Lapset viettävät heinäkuussa paljon aikaa isällään, joten itse yritän panostaa fiksumpaan syömiseen, nukkumiseen ja liikuntaan. Saa nähdä miten onnistun :).

6 kommenttia:

 1. Varainsiirtovero maksetaan velattoman hinnan mukaan, joten laskuri on ihan oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, googlailin asiaa ja vähän ristiriitaista tietoa löytyy. Joten varaudun maksamaan kauppahinnasta :).

   Poista
  2. Kuulostaa, että varaudut pienemmän hinnan (myyntihinta/kauppahinta) mukaan, eihän niin kannata varautua? Kyllä se vero menee velattoman eli "suuremman" hinnan mukaan.

   Kts. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/asuminen/varainsiirtovero/asuntoosakkeen_ost/

   Poista
  3. Joo, nyt siis vasta huomasin, että varsinainen virhe on tuolla tekstissä. Tarkoitin siis tietysti velatonta hintaa ja tuo Osuuspankin laskuri laskee kauppahinnan mukaan eli minusta väärin (vaikkakin, kuten sanottua asiasta on vähän ristiriitaista tietoa netissä).

   Poista
 2. Me ei käyty Osuuspankissa ollenkaan, koska sieltä ei tarjottu henkilökohtaista tapaamista lainkaan, vaan olisi pitänyt asioida verkon välityksellä. Olemmekin nyt Dansken tyytyväisiä asiakkaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onpa jännä :D. Muistaakseni aikoivat sieltä soittaa ensi viikolla. Danskesta soittelivat heti perään.

   Poista