maanantai 7. elokuuta 2017

Ylimääräiset menot heinäkuussa

Heinäkuussa ylimääräiset menot olivat pitkästä aikaa kohtuullisella tasolla. Visalasku 82 euroa (noh niin), postikulut kummilasten lahjoista 12 euroa, kahden maton pesu 43 euroa ja lisäksi urheiluvaatetta 56 eurolla. Ostin myös tavallista kalliimmat shampoon ja hoitoaineen, koska halusin luonnonkosmetiikkaa, mutta nämä näyttävät mahtuvat ruokamenoihin. 42 euron laskua lapsen päivystyskäynnistä olen odotellut, mutta sitä ei ole kuulunut vielä. Yhteensä menot heinäkuussa 193 euroa. Tämä on oikeastaan juuri se 200 euroa, mitä kuukausittainen puskurini tulee olemaan syyskuusta eteenpäin. Vammaistuesta en ole vielä varma, kun Kelan päätöstä ei ole kuulunut, mutta olen laskenut, että saisimme ainakin pienintä mahdollista tukea. Siitä minun osuuteni olisi 50 euroa kuukaudessa.

Jos ylimääräiset menot olivat maltillisia, niin muuten onkin tullut vähän tuhlattua...Syyskuun visalaskuun tulee ylimääräisiä vitamiineja. Olen kyllä kokenut hyötyväni niistä arjessa. Esimerkiksi flunssaa sairastan nykyään harvoin. Otin myös HBO:n (sain tosin alkuun ilmaisen kuukauden) päällekäin Netflixin kanssa, koska kummassakin on sarja kesken. Ja lapsille löytyy enemmän katsottavaa jälkimmäisestä. Niin ja tilasin vielä Hesarinkin. Toki vain digiversiona, josta oli 3kk tarjous reipas 11 euroa kuussa. Vähän piristystä tähän alkusyksyyn. Olenkin viime päivät haravoinut ahkerasti läpi Hesarin juttuarkistoa.

Asuntorintamalta ei kuulu mitään uutta. Nykyinen asunto on kallis ja naapurit välillä häiriköivät, mutta onhan tämä lasten kannalta hirveän helppo. Tänä syksynä helpottaa sekin, että kummankin lapsen harrastus on jatkossa koulun tiloissa eli ei tarvitse kuskata harrastuksiin. Esikoista tietysti toivottavasti päästään kuskaamaan kuntoutukseen jos ja kun Kela sellaisen myöntää. Asunnon ostoa jarruttelen senkin takia, että houkuttaisi lähteä ensi kesänä lasten kanssa yksin reissuun. Tämän kesän reissu oli pientä harjoittelua, kun mukana oli vielä muita aikuisia, uskoisin pärjääväni jatkossa yksin lasten kanssa. Perheterapiassa juuri keskusteltiin, että esikoiselle pienet ja isommatkin reissut tekevät hyvää. Jatkossa päivitän kuukausittain salkun (kuulostaapa mahtipontiselta) tilanteen kuun puolivälin tienoilta. Heinäkuussa se oli 1095 euroa, kun hankintahinta on 1075 euroa. Salkku on ollut enemmänkin plussalla, mutta tarkastelupäivänä Seligsonin Pharmaceuticals ja Nordnetin Superrahasto Ruotsi olivat miinuksella.

2 kommenttia:

  1. eikös lapset pääse ilmaiseksi julkisella puolella lääkäriin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, vähän näyttäisi olevankin. Kertaalleen on tullut lasku, kun lapsi kävi päivystyksessä toisella paikkakunnalla, mutta varmaan se tulikin juuri siitä syystä. Hyvä huomio!

      Poista