maanantai 3. heinäkuuta 2017

Heinäkuun mietteitä

Kävin purkamassa kirppispöydän, jonka myynti oli melko kehnoa. Se tuotti yhteensä 81 euroa miinus pöytävuokra 29 euroa eli voittoa vain 52 euroa. Osa myytävistä tavaroista oli miesystävän ja tuottoa pitää vielä jakaa, joten omaksi osuudeksi jää noin 30 euroa. Mutta pääsin taas tavaroista eroon ja niiden vähennys jatkuu edelleen. Muita tavaroita olenkin nyt käynyt läpi aika tarkalla kammalla, mutta muistolaatikot ovat seuravaaksi vuorossa. Tavoitteena olisi saada kolmen pahvilaatikon sisältö mahtumaan kahteen.

Kesällä ei ole tullut juurikaan potentiaalisia asuntoja myyntiin, mutta yhtä isoa kaksiota kävin katsomassa pariinkin otteeseen. Siinä oli hintaan nähden kumminkin sen verran remonttitarvetta, että toistaiseksi jäin seurailemaan tilannetta. Asunnossa oli sinänsä uusittu kaikki putket, mutta sitten taas vessan ovi oli liian kapea. Sitä olisi pitänyt pyykkikonetta varten leventää ja vaikea sanoa paljonko hommaa siinä olisi ollut. Lisäksi keittiön tasot olisi pitänyt uusia ja korottaa, mahdollisesti koskea keittiön välitilan laatoitukseen ja näiden jälkeen listalla olisi ollut "Mitähän siellä laminaatin alla piilotteleekaan?". Asunnossa oli paljon hyviäkin puolia, kuten 50-luvun asuntojen kivat ikkunat ja kiviset ikkunalaudat, hyvä pohja ja kohtuullisen siisti peruskunto sekä tietysti sijainti, mutta se olikin ollut ensimmäinen kriteeri koko asunnon etsinnälle. Olen ehkä vähän uuvahtanut siitä, että lapset olivat minulla lähes koko kesäkuun, mutta tuosta asunnosta ei tullut sellaista tunnetta, että haluaisin aloittaa hirveällä kiireellä pakkaus- ja siivousrumban ja suunnitella miten muutto hoituu käytännössä. Kävin pankissa neuvottelemassa laina-asioista (tuota edellä mainittua asuntoa varten ja muutenkin) ja lainan myös saisin ihan kohtuullisilla ehdoilla. Iän vuoksi laina-aika olisi maksimissaan 20 vuotta ja lyhennystapa annuiteetti, kun olin toivonut tasaerää. Nooh, se ei onnistu, koska laina aika ei voi pidentyä. Kokonaiskorko olisi 1,1 ja lainan järjestelymaksut 300 euroa.

Heinäkuussa lapset ovat pääosin isällään ja yritän säästää ruokakuluissa, mutta samalla syödä vähän terveellisemmin. Paino on humpsahtanut alkukesän herkutteluista ylöspäin ja toisaalta pakastin on aivan täynnä vanhemmilta saatua kalaa ja hirvenlihaa. Niistä voisi yrittää taikoa vähän terveellisempää syötävää. Kalaa on kuulemma tulossa lisääkin. Ylimääräisiä menoja vaikutti aluksi tulevan kesäkuulle aika maltillisesti, mutta loppua kohden tahti kiihtyi. Heinäkuussa laitan ylimääräiset menotkin tehotarkkailuun. Jospa saisin säästöön (asuntosäästöön) vähän ylimääräistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti