tiistai 12. syyskuuta 2017

Ylimääräiset menot elokuussa

Elokuussa menoja oli liikaa, taas. Syyskuun palkkakin on jo näkyvissä, ja koska ihan pakollisia ylimääräisiä menoja riittää myös sinne, niin säästötavoitteista pitää vähän tinkiä.

Tilasin kolmeksi kuukaudeksi digiHesarin tarjoushinnalla 34 euroa, otin myös HBO:n Netflixin rinnalle, mutta ensimmäinen kuukausi ei maksa siellä mitään. Visan kustannukset olivat noin 60 euroa, lapsen lääkärikäynti yksityisellä 52 euroa, Hesburgerista ruuat itselle ja lapsille 24 euroa, kahviloihin yms. 26 euroa ja apteekkiin 13 euroa. Itselle vaatteita Hennesiltä 46 euroa, meikkejä yms. 70 euroa ja ekopesuainetta 5 litraa 27 euroa. Lapsen pyörä hajosi ja puolet uudesta käytettynä ostetusta 75 euroa, oma hammaslääkäri julkisella 98 euroa, käynti fysioterapeutilla 67 euroa ja ravintolakäynti miesystävän kanssa (vein kiitokseksi avusta lasten kanssa) 49 euroa. Lisäksi kävimme lasten kanssa Ranuan eläintarhassa ja reissu kustansi: eväät 35, pitsat neljälle Ranuan keskustassa 30, liput 46 (mutta nämä maksoi vanhempani), lasten ostokset 20 (maksoivat viikkorahoistaan), bensat noin 35 ja omat ostokset 8 eli 108 euroa. Lapsen kerhomaksua tuli elokuusta 17,5 euroa. Jaa-a, siinä taisi olla sitten kaikki ja näistä yhteensä noin 766,5 euroa. Sanomattakin selvää, että säästöihin on taas kajottu, pöh.

Syyskuussa yritän pitää menoja paremmin kurissa, mutta tulevia menoja ovat ainakin lasten uusitut käytettynä ostetut puhelimet (vanhoista hajosi akut), joista oma osuus on 90 euroa. Ajattelin lyhentää niistä lasten isälle tässä kuussa vain 40 euroa, koska palkka on tavallista pienempi. Toisen lapsen harrastusmaksu tulee mahdollisesti maksuun eli vajaan satasen verran lukukaudelta, lasten uudet huilut kouluun jossain vaiheessa noin 60 euroa per pää, fysioterapeutilla käyn vielä kolmannen kerran ( 67 euroa x2 tässä kuussa) niska-hartiaseuden vaivojen takia ja pientä luksusta eli hiustenleikkuu kampaajalla itselle noin 40 euroa. 

Muuta ei sitten ostetakaan...ainakaan toivottavasti. Menojen tasaamiseen ei ole oikein muuta keinoa kuin tavaran myyminen torilla. Pari tuolia ajattelin laittaa sinne, koska itsellä ei riitä aikaa tai innostusta alkaa kunnostamaan niitä ja muutaman pienemmän tavaran voisi laittaa sinne myös. Kaappeja voisi samalla silmäillä läpi. Toisella lapsista on jonkinlainen kasvuspurtti menossa ja osa pitkähihaisista näyttää olevan taas pieniä. Yritän laittaa pieneksi käyneitä vaatteita ja muuten vain ylimääräisiä tavaroita heti eteenpäin, etteivät jää kaappeihin pyörimään. Tekisi mieli hankkia uusi (käytetty) sohva, mutta siihen ei ainakaan tässä kuussa riitä rahaa. Töihin olen pyöräillyt aika reippaasti jopa pienessä sadesäässä ja liikunnan lisääminen kiinnostaa muutenkin. Jospa innostuisin tässä syksyllä taas käymään säännöllisesti juoksemassa. Kuntosalitreeni on kulkenut ihan hyvin, mutta siihenkin voisin panostaa enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti