maanantai 15. toukokuuta 2017

Palkkapäivä: toukokuu

Toukokuu on täällä ja öisin on vielä pakkasta, miten tässä näin kävi :D. Toukokuun palkassa tuli yllättäen puolet(?) lomarahoista, vaikka luulin niiden tulevan kokonaisuudessaan vasta kesäkuussa. Eli nettopalkka oli tässä kuussa 2021 euroa. Lisäksi tulossa/tulleet tavanomaiset lisät eli asumistuki 188, lapsilisät 297, osittainen hoitoraha 80 ja vammaistuki 215 euroa (poikkeuksellisesti vammaistukea näin paljon, koska vähensin lasten isän osuudesta lasten vaate- yms. menoja). Yhteensä siis 2801 euroa. Ylimääräisiä menoja oli huhtikuussa paljon ja kuun alussa tulleella vammaistuella maksoin pois sekä Visa-kortin että Bank Norwegianin kortin laskut sekä matkavakuutuksen. Ylimääräistä jää noiden lomarahojen takia silti ja niillä vähän paikkailin laskutiliä, jota on taas matkan varrella verotettu enemmän.

Tässä kuussa jälleen peruselinkustannukset 1760 euroa ja velat lyhenivät 194 euroa (opintolainan korot mukana) perheensisäiset lainat 150 euroa ja opintolaina 40 euroa. Lainaa yhteensä jäljellä nyt 5690 euroa. Säästöön meni 310 euroa. Tässä kuussa 200 euroa säästötilille, 60 euroa Seligsonin kolmeen rahastoon ja 50 euroa Superrahasto Ruotsiin eli avasin uuden rahaston Nordnettiin. Tarkoitushan oli alunperin laittaa lapsille säästettyjen rahojen lisäksi omia rahoja Superrahasto Suomeen, mutta totesin, että menee liian monimutkaiseksi ja otin mukaan tuon Ruotsin (samapa tuo toisaalta, kun rahastot ovat kuluttomia). Lapsille en tässä(kään) kuussa säästänyt erikseen, vaan siirsin jo valmiiksi säästettyjä rahoja 150 euroa Superrahasto Suomeen, johon on nyt kokonaisuudessaan laitettu 850 euroa. Omia säästöjä on 750 euroa säästötilillä, 2600 euroa Bank Norwegianissa, 700 euroa S-osuuksissa, 350 euroa laskutilillä, 800 euroa Seligsonissa ja nyt 50 euroa Superrahasto Ruotsissa eli yhteensä 5250 euroa. Kesäkuussa säästöjen pitäisi mennä lainojen ohi, jee :D. Ajatuksena olisi muutenkin, että maksaisin tämän vuoden aikana toisen noista perheensisäisistä lainoista pois. Sitä on jäljellä 1300 euroa ja lyhennän 100 euroa kuukaudessa eli pitäisi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Ainakin yhden voisin tehdä nyt kesällä (kun IP-kerhon maksut loppuvat) ja toisen jouluna, sillä saan reippaat 500 euroa veronpalautusta.

Pyykkikone pitää lingotessa edelleen jänskää ääntä ja kuivausrumpu ratisee oudosti (mutta on ratissut jo pidemmän aikaa, epäilen sen liittyvän sukkapariin, josta mokoma kerran söi puolet), joten laitan Bank Norwegianiin säästötililtä lisää rahaa vasta kesäkuussa. Reissuun lähtö lähestyy ja hankinnat ovat sen osalta melko lailla pulkassa ja olen myös hahmotellut reissubudjetin. Matkustamme junalla ensin Helsinkiin ja sieltä sitten suora lento paikan päälle. Laskin junaeväisiin ja yleensä tuon koko päivän reissaamisen sisältämiin ruokiin menevän noin 70 euroa (kokeessa ei tarjoilla ruokaa, joten sinne pitää erikseen ostaa eväät ja haluan syödä lasten kanssa yhden lämpimän ruuan Helsingin päässä). Ruokakustannukset kohdemaassa reippaat 300 euroa (lounaat + viimeisen päivän ruokailut), tuliaiset 55 euroa ja ruokakustannukset Helsingissä reissusta palatessa (jäämme hetkeksi sukulaisille) noin 45 euroa. Takaisin kotiin lennetään, joten junaan ei tarvitse varata evästä. Näistä tulisi yhteensä sellaiset 500 euroa. Vähän epäilen ettei tuo riitä, esimerkiksi liikkumista en ole laskenut mukaan (taxi Suomen päässä ja kulkeminen lentokentältä hotelliin ja takaisin kohdemaassa jne.). Tilanne voi siis hyvinkin elää. Lapset saavat tehdä omia ostoksia säästössä olevilla viikkorahoillaan.

Ikeassa tuli käytyä uusimassa parvekkeen kalusteita, toki muutakin "tarpeellista" tuli mukaan. Haaparannan Ikeassa oli vain harmillisen hintavaa, kun ruotsin kruunu on nyt kallis suhteessa euroon. Ikeassa, parissa muussa kaupassa ja ruokailussa meni noin 190 euroa ja bensoihin aika tarkalleen 30 euroa. Nämä maksoin pääosin luottokortilla. Visalla tilasin myös lisää vitamiineja, joten ensi kuulle on tulossa melkoinen lasku. Onneksi myös niitä lomarahoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti