maanantai 1. toukokuuta 2017

Huhtikuun ylimääräiset menot ja vaateostoksista

Oman talouden hallinta tuntuu tällä hetkellä leviävän kohtuullisen hyvin käsiin. Huhtikuussa oli jo reippaasti menoja, mutta toukokuuta en haluaisi edes ajatella. Kaikki kokeeksi laskemani budjetit päätyvät miinukselle ja menoja tuntuu tulevan vain lisää. Toki osa niistä on ns. turhia menoja, osa taas pakollisia reissun takia, kuten matkavakuutus...Mutta jos aloitetaan huhtikuusta. Huhtikuussa maksoin kaikki passeihin liittyvät kustannukset eli kuvista 20 euroa ja passeista 96 euroa. Lasten isä maksoi toisen lapsen passikustannukset. Näiden lisäksi rahaa meni koulun myyjäisten askartelupajaan 23 euroa (ostin tarvikkeita sinne), tuohon aiemmin viittaamaani autohaaveriin eli kolautin naapurin autoa, josta hän ei halunnut korvausta, mutta annoin silti 50 euroa, lasten välikausivarusteisiin 40 euroa (kahdet kumisaappaat ja välikausihanskoja) ja lisäksi toisen lapsen uikkariin 13 euroa. Itselle tilasin uuden uikkarin reissua ajatellen 55 euroa, Madaran alennusmyynnistä kosmetiikkaa 32,50 eurolla, Visa-lasku oli 40 euroa ja urheiluliikkeestä ulkoiluhousut itselle ja lapsille uimalasit 46 euroa. Kaikenlaista pikkusälää, kuten kukkaruukkuja, multaa, uusi lautapeli ja vaatetta lapsille yhteensä 44 euroa ja vielä lasten vappupallot 16 euroa. Näistä tuli yhteensä 475,50 euroa. No niin, mitäpä siihen voi sanoa.

Haaveena vain ootko mun? - Eroon oravanpyörästä-blogissa oli haasteena pitää omat ja lasten vaatekulut 600 eurossa tämän vuoden aikana. Viimeisimmässä postauksessa blogin pitäjä totesi, että haaste ei tule onnistumaan. Aloin kokeeksi laskeskella omia ja lasten vaatekuluja tältä vuodelta. Omat vaatekuluni ovat tällä hetkellä noin 178 euroa. Siihen sisältyy talvitakin vetoketjun korjaus, jonka maksoin tammikuussa, perusvaatteita hennesiltä ja marketista, uimapuku ja ulkoiluhousut. Lasten vaatemenoihin on mennyt noin 130 euroa ja niihin sisältyy kirppikseltä ostettuja vaatteita, perusvaatetta hennesiltä ja marketista, toisen lapsen toppahousut, yllä mainitut välikausivarusteet ja lapsen uikkari sekä niin paikkakangasta kuin tarranauhaa vaatteiden korjaukseen. Voisin siis todeta, ettei tuo 600 euroa tule itsellänikään riittämään täksi vuodeksi mitenkään :D. Ajattelin kumminkin uteliaisuudesta seurata vaatemenoja erillisenä menoeränä jatkossakin.

Reissuun lähtö lähestyy ja siitä riittääkin ylimääräisiä menoja tälle kuulle. Lapset tarvitsevat vielä ainakin kesälenkkarit ja mahdollisesti uudet sandaalit, mikäli vanhat eivät sovi. Itse tilasin juuri kaksi maksimekkoa (minulla on ennestään samasta mallista kuviollinen versio, josta olen tykännyt kovasti) ja tarvitsisin vielä yhdet puuvilla/pellavahousut, neuletakin ja mahdollisesti farkkutakin. Ensin ajattelin olla ostamatta erikseen mitään kesävaatetta, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Kun ikää on lähemmäs 40, niin pitänee alkaa vaihtamaan vaatekaapin sisältöä vähän...nooh, toisenlaiseen suuntaan. Kiertoon olisi lähdössä esimerkiksi niin lyhyt kesämekko, että ihmettelen suuresti miten olen onnistunut käyttämään sitä julkisella paikalla vilauttelematta alushousujani :D (ehkä en olekaan...). Nuo maksimekot eivät kumminkaan ole mitään mummomallia, vaan niissä on kiva leikkaus ja mukava olla, kun ei tarvitse pohtia sitä helman korkeutta. Huomaan kyllä, että ikää kun tulee lisää, niin monessa asiassa haluaa päästä vähän helpommalla. Olen varmaan siis tätiytymässä hyvää vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti