perjantai 7. kesäkuuta 2019

Ja mitä se remontti maksoi...

Asunnon remontti alkaa olla vihdoin voiton puolella. Kaksi kuukautta kestänyt remontti ja muutto sen puolivälissä on puristanut tehokkaasti kaiken ylimärääisen jaksamisen. Lisäksi aloitin työkierron uudella osastolla ja siinäkin on ollut monenlaista uutta ihmeteltävää. Tavarat ovat nyt kivasti asettuneet paikoilleen, toki karsimisvaraa on vielä. Mutta asunto on kaunis ja avara. Keittiö toki vielä alkuperäiskunnossa, mutta siellä pystyy kumminkin toimimaan.

Pidin remontin alussa hyvin tarkkaa kirjaa siitä minkä verran meni rahaa mihinkin. Remontista teetettiin iso osa remonttifirmalla. Siihen kuului kahden makuuhuoneen, olohuoneen, eteisen ja kodinhoitohuoneen seinien ylitasoitus, kattojen kittaus ja maalaus, seinien pohjamaalaus, laminaatin asennus kaikkiin huoneisiin ja yhden väliseinän rakentaminen. Lisäksi tilattiin huonekalupuusepältä vaatekaapit, ikkunalaudat viiteen ikkunaan ja liukuovi ns. puolitoistakertaiseen oviaukkoon, josta poistettiin vanha karmi kokonaan. Itse purimme näistä huoneista pois vanhat ikkunalaudat, verhokiskot, joissa oli ns. lastulevystä sellainen etulevy, kaapin katosta olohuoneen ja eteisen väliltä, eteisen kiinteän naulakon, kodinhoitohuoneen kalusteet, listat ja poistimme vanhat tapetit. Remonttifirma purki pois vanhat vaatekaapit samalla kun rakensi uuden seinän ja asensi uudet kaapit, ikkunalaudat ja oven. Me maalasimme pohjamaalin päälle sisämaalin ja makuuhuoneet ja olohuone ovatkin nyt valmiita ja vielä eteinen ja kodinhoitohuone odottavat vuoroaan. 

Remontti maksoi tarvikkeineen 10430 euroa ja se sisältää työn osuuden, tarvikkeet ja nuo uudet kalusteet. Työn osuus oli yli 5K, joten sain täyden kotitalousvähennyksen. Tapetin poistoon tarvittavat välineet, sisämaalit ja telat yms. ja kaappien vetimet olivat yhteensä noin 500 euroa. Sisämaalia pitänee hankkia vielä vähän lisää, kun teemme loput maalaukset. Sähkömieheltä on myös tulossa lasku, ehkä 100-150 euroa, kun hän kävi vielä koteloimassa nettikaapelin ja korjasi yhden remontissa vaurioituneen pistorasian. 

Muuttomenot olivat yhteensä 645 euroa, joista isoin menoerä oli uusi pyykinpesukone 450 euroa. Halusin pieneen kylppäriin tavallista kapeamman sivusta täytettävän koneen, joka onkin ollut oikein hyvä ratkaisu. Ikeasta piti hankkia naulakko ja pari kattolamppua, mutta muuten mentiin aika lailla omilla tavaroilla ja huonekaluilla. Käytetty pakastin hankittiin jääkaapin kaveriksi. Siihen en alkanut nyt panostamaan enempää, koska keittiöremontti on tulossa puolen vuoden - vuoden sisällä. Pieni muuttuja matkassa on auto, joka päätti kosahtaa kaupan parkkipaikalle. Ensi viikolla selvinnee, että onko sitä järkevää enää korjata, vai lähdenkö autokaupoille. Olen jo etukäteen miettinyt, että ostan siinä tapauksessa Toyotan hybridin hintaluokassa 8-10K, mikä tarkoittaa reipasta 200 euron lyhennystä autolainaan kuukaudessa ja täyskaskoa vakuutuksen puolesta. Tämä kyllä viivästyttäisi keittiöremonttia ainakin puolella vuodella riippuen toki nykyisen puolison työkuvioista. 

Kesälomaa saan vielä odotella, mutta vapailla olen käynyt tutkailemassa uuden asunnon ympäristöä. Lähellä on paljon vihreää, puistoja ja vesialueita. Koti on nopeasti alkanut tuntumaan kodilta, kun tavarat saatiin vihdoin paikalleen. Tänne on kiva tulla :).

2 kommenttia:

  1. Ajatko millaista matkaa? Oletko selvittänyt tuleeko hybridin käyttökustannukset yhtään sen halvemmiksi kuin vähäkulutuksisen bensakoneen?
    Hybridi ei meinaan kovinkaan usein kuluta sen vähempää kuin muuten bensakone. Ystäväni osti uuden toyotan hybridin, keskikulutus ollut kuulemma noin 6l/100 km. Oman skodani keskikukutus on noin 5,7 l/100 km ja ajamme suht samanlaista ajoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsellut esimerkiksi Toyotan Yarista ja vähän nykyistä farmaria pienempänä, onko se sitten hatchback-malli. Ainakin netin mukaan kulutus olisi noissa selvästi pienempää kaupunkiajossakin kuin nykyisessä Fordin farmarimallissa (joka on kumminkin tosi kevyt). Hybridin ominaisuudet ovat vissiin parhaimmillaan, kun ajetaan lyhyitä matkoja ja niissä on ilmeisesti myös vähemmän vikoja kuin vastaavan hintaluokan muissa autoissa. Tämmöistä se netti kertoo, mutta oma kokemus asiasta on toki vähäinen :). Minähän en työmatkaan autoa oikeastaan edes tarvitsisi, mutta lapsiperheelliselle se on, jos ei välttämätön, niin aika paljon elämää helpottava asia.

      Poista