perjantai 16. maaliskuuta 2018

Säästökuukausi, toista viikkoa viedään

Olen kahden viikon aikana tehnyt näitä ilmaisia/lähes ilmaisia omasta mielestä kivoja asioita, kuten:

- Jalkakylpy, yritän saada jalat parempaan kuntoon (ajatuksella kyllä se kesä sieltä vielä koittaa), koska kantapäät ja jalkapohjat ovat tosi kuivat. Muutenkin olen nyt panostanut enemmän omaan hyvinvointiin ja rasvaillut suihkun jälkeen muutakin kuin kasvoja. Kaapissa on vartalorasva vuodelta x, mutta pumppupullossa ja tuoksuu hyvälle, joten ajaa asiansa. Käsiä olen rasvaillut kasvoihin tarkoitetulla hutiostoksella.

- Tarvitsisin uuden kasvojen puhdistustuotteen ja rasvan, mutta päätin kitkutella jo olemassa olevilla tuotteilla eli Flown kasvosaippualla, joka kuivattaa vähän liikaa ja Laveran kasvovoiteella, joka ei sovi erityisen hyvin, mutta menettelee. Jatkossa yritän jälleen antaa luomukosmetiikalle mahdollisuuden ja kokeilla tätä Yliopiston apteekin kohtuuhintaista sarjaa.

- Opettelin käyttämään tavallisesti jääkaappiin pyörimään jääneet jämäruuat. Näitä ovat monesti avatut fetapurkit, oliivit, juustoraaste ja puoliksi käytetty kookosmaito. Hyviä loppusijoituspaikkoja jämille ovat esimerkiksi Elämäntapana nuukailu blogin lasagne ja suolainen pannari. Suolaisen gluteenittoman pannarin pohjana toimii tämä: 3 kananmunaa, 7dl maitoa, 4dl gluteenittomia jauhoja (mitä vain), ripaus suolaa ja puoli desiä öljyä. Päälle ripotellaan tonnikalaa tai kinkkusuikaleita ja fetaa, ananasta, tomaattiviipaleita, paprikaa ja/tai juustoraastetta. Maistuu suolaisen piirakan ja pitsan sekoitukselta.

- Kävin kirjastossa hakemassa lisää luettavaa ja selailin samalla tolkuttoman kallista sisustuslehteä. Yritän jatkossa hyödyntää kirjastoa enemmänkin lainaamalla sieltä videoita.

- Tutkin käsityöpussiani, jossa on lähes valmiit lapaset (päättelyä vaille) ja peruslankaa, josta voisin neuloa jotakin simppeliä.

- Kävin kahvilla ja keksillä (huom. keksi oli valtava), tämä maksoi kyllä 4,7 euroa, mutta se mahtui lapsettoman viikon ruokabudjettiin

- Kävin pitkillä kävelylenkeillä

- Vaihdoin kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet saippuat, kun vanhat olivat aivan lopussa. Varastossa on vieläkin itse tehtyä saippuaa, mutta yritän kevään mittaan viritellä taas vanhaa harrastusta. Saippuan teko ei tietyssä mielessä ole taloudellisesti kannattavaa, koska aivan halpissaippuaa saa kaupasta kyllä halvemmalla. Kovin hintava harrastus se ei silti ole ja saippuaan voi laittaa juuri niitä aineksia, mitä haluaa.

- Kävin uudella kirppiksellä, mutta en ostanut mitään :).

- Leivoin itse puolukkapiirakan ja pannukakkua (gluteenittomina), joista tuli tosi hyvää ja leipää, josta lapsi sanoi, että "Äiti tämä maistuu vähän oudolle". No kiitti :D

Muutenkin säästökuukausi on sujunut ihan hyvin. Eläkkeelle jäävän työkaverin läksiäisjuhlan maksu piti hoitaa jo nyt, mutta palkkaa tuli tässä kuussa hieman enemmän kuin olin laskenut. Hirveästi ylimääräistä en saa tässä kuussa säästöön, mutta kuukausi ei näillä näkymin mene miinuksellekaan. Palkkapäivästä teen vielä erillisen postauksen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä ajatus tuo jalkakylpy ja muutenkin itsestään huolehtiminen. Sehän ei parhaillaan maksa yhtään mitään huolehtia itsestään ja hyvinvoinnistaan, joten se sopii hyvin säästökuukauden teemaksi :)

    Meillä on myös menossa säästökuukausi. Se tekee kyllä välillä hyvää kukkarolle ja juurtuneille tavoille :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä säästökuukauteen sinnekin :). Kävin myös tutustumassa blogiisi.

      Poista