sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Uudessa asunnossa

Olipas se muutto. Muuttaminen on sellaista hommaa, että vaikka se etukäteen se hirvittää, niin muuton koko kamaluus valkenee vasta sen viimeisinä päivinä. Siinä vaiheessa on jo todella, todellä kyllästynyt tavaran roudaamiseen ja tekisi mieli kipata sitä vaan alas parvekkeelta. Mutta ei, sitten odottaa vielä loppusiivous. Meinasi ranne nyrjähtää siinä touhussa. Vakuusmaksu kilahti tilille noin kaksi päivää avainten luovutuksen jälkeen, joten tein ilmeisesti jotakin oikein :).

Uusi asunto on alkanut tuntumaan kodilta. Vielä on muutama tavara, joka etsii paikkaansa. 50-luvun talon säilytystilat eivät ole ihan tätä päivää. Toisaalta tämä on jälleen hyvä tilaisuus karsia tavaraa. Peilejä ja naulakoita puuttuu myös seiniltä ja vaatehuone olisi tarkoitus maalata...Olen laittanut jo jouluvaloja paikalleen ja polttanut melkein joka ilta kynttilöitä. Marraskuun pimeys tuntuu raskaalle, vaikka aikaisin tullut lumi valaisee maisemaa. Pitäisi saada itsensä liikkeelle ja ulos, eikä jäädä vain sohvannurkkaan kyhjöttämään.

Nähtävästi väliin on jäänyt niin lokakuun palkkapäivä kuin ylimääräiset menot. Lokakuussa palkkaa tuli tavallista enemmän, mutta olipa taas niitä menojakin. Kävin taas fysioterapeutilla, asuntoon tein hankintoja Kärkkäiseltä ja Clas Ohlsonilta. Visa-lasku oli 110 euroa, apteekissa tuli asioitua pariin otteeseen ja lapsi piti käyttää yksityisellä lääkärissä. Niin ja Ikea-reissun kulut olivat yhteensä 154 euroa. Näistä ja muutamasta pienemmästä jutusta tulikin yhteensä noin 540 euroa.

Marraskuussa palkkaa tuli nettona 1730 + vahingossa maksettu 350 euroa täydestä työajasta (vakituisen sopparin takia väärinkäsitys palkanlaskennassa), joka vähennetään ensi kuun palkasta. Maksoin tässä kuussa asuntolainaa pakollisen lyhennyksen 500 euroa + 150 euroa ylimääräistä, ja vielä lokakuun lyhennyksen, jota ei vielä silloin voinut tehdä 650 euroa. Laina lyhenikin näistä kivasti eli jäljellä 105945, no on siinä vielä maksettavaa :D. Perheensisäistä lainaa nyt marraskuussa on 15200, joka lyhenee 150 euroa kuukaudessa. Opintolainaa 1700 euroa, joka lyhenee 40 euroa kuukaudessa. Laskujen jälkeen laskutilillä on 460, Bank Norwegianissa 100, S-osuuksissa 700, Seligsonin rahastoissa 1100, Nordnetissä 260 ja säästötilillä 400 euroa. Yhteensä 3020 euroa. Asiaan saattaa vielä vaikuttaa eräs kameranvälähdys, josta olen odotellut laskua. Varallisuuteen lasken tästä lähtien mukaan myös asunnon. Kun asunnon myyntihinnasta vähennetään velat pois, niin jään miinukselle enää 3845 euroa.

Joulukuun alussa tulevat veronpalaukset, joista osa menee joululahjoihin ja osa viimeiseen remonttilainaan ja osa toivottavasti myös säästöön. Lapset saavat vain yhdet isommat toivelahjat, jotka tosin maksavat noin 100 euroa per pää. Sukulaisilta tulee lisäksi jotakin pientä. Tänä jouluna olen myös töistä vapaalla ja saan suunnitella joulua omassa kodissa. Se on aika mukava ajatus tässä arjen pyörityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti