sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kirppisviikon päätös

Kävin tänään tyhjentämässä kirppispöydän, joka oli minulla viikon. Ihmiset ostavat näemmä maaliskuussa kukkapurkkeja :D. Kevät on selvästi hyvä aika pitää kirppispöytää, koska vielä ostetaan lämpimiä vaatteita (tai oikeastaan kaikenlaisia vaatteita) ja osalla ajatukset ovat siirtyneet loppukevääseen ja kesään eli myytäväksi kelpaavat vaikka ne kukkapurkit (myin niitä neljä). Pöytä tuotti viikon aikana 123,40 euroa, josta pöytävuokra oli 27 euroa. Se jaettiin miesystävän kanssa myyntivoiton mukaan eli itse maksoin 20 euroa, kun omia tavaroitani myytiin reilulla 90 eurolla. Pöydästä sain siis varsinaista tuottoa 71, 40 euroa. Myin helmi- ja maaliskuussa myös tavaraa tori.fi:ssä 21 eurolla. Tori.fi:in laitan varmaan vielä pari juttua tuosta pöydästä, osa vaatteista meni odottamaan seuraavaa kierrosta ja suurimman osan jäljelle jääneistä vaatteista vein jo SPR:n konttiin. Yritän tuosta kirppispöydän tuotosta ainakin 50 euroa siirtää säästötilille käyttämällä käteistä nyt ruokaostoksilla.

Töissä puhaltaa eräänlaiset muutoksen tuulet, vakipaikkoja on tullut auki ja mahdollisesti pääsen taas haastatteluun. Asiassa on tietynlaisia muuttujia, joiden takia en olisi toivonut noita paikkoja auki juuri nyt. Helpottaisi kovasti elämää, jos voitaisiin vain sopia, että seuraavat kaksi vuotta mennään näillä ja katsotaan sitten uudestaan (samalla sopparilla, samoilla ehdoilla, työajalla jne.). Ymmärrän toki, etteivät asiat voi aina järjestyä omalta kannalta mukavasti. Olen saanut pitkän hengähdystauon eron jälkeen ja tehnyt heti valmistumisen jälkeen töitä jo yli kaksi vuotta itse määrittelemilläni ehdoilla. Ei mikään itsestäänselvyys tänä päivänä yhtään missään. Työsopimus on syksyyn asti voimassa, voihan olla, ettei mikään muutu...En oikeastaan edes toivo sitä vakipaikkaa, toivoisin vain, ettei mikään muuttuisi, mutta eihän se niin mene, tietenkään. Maaliskuu näyttää tulojen puolesta lupaavalta, mutta taas alan arkailla. En uskalla maksaa noita perheensisäisiä lainoja nopeammalla aikataululla ennen kuin tiedän työtilanteesta enemmän. Ehkä syksymmällä, ehkä loppuvuodesta. Nyt keskityn yhä vain kartuttamaan puskuria.

Siirsin säästötililtä 400 euroa Bank of Norwegianiin, jossa on nyt 2200 euroa. Päätin, että noin tuhat euroa käyttötileillä riittää nopeaksi puskuriksi ja loput voivat olla tuolla korkeakorkoisella. Sieltäkin raha siirtyy kuitenkin muutamassa päivässä takaisin käyttötilille, jos sille on tarvetta. Toivottavasti ei ole. Pyykkikone pitää edelleen "kurluttavaa" ääntä vettä poistaessa, mutta se taitaa liittyä huonosti vetävään viemäriin(?). Kuivuri pitää edelleen vähän jännää ääntä, mutta toimii. Auton käynnistämisessä on välillä viivettä. Akku uusittiin juuri, joten ehkä kytkin on elämänsä loppusuoralla? Tässä eletään siis monessakin mielessä jännittäviä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti