keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Ylimääräiset menot: tammikuu

Tammikuussa oli tarkoitus elää säästäväisesti joulukuun menojen ylityksen jälkeen, mutta hupsista vaan, eipä se niin mennytkään. Visalasku oli noin 100 euroa, mutta tämä oli toki tiedossa etukäteen. Lisäksi piti maksaa lasten harrastusmaksut, joista oma osuuteni oli yhteensä 185 euroa. Kävimme miesystävän kaverin häissä ja häälahjaan meni 30 euroa. Lisäksi talvitakin korjaukseen (vetoketjun vaihto) 25 euroa, ruokapiiriin 37 euroa ja apteekkiin 31 euroa. Kirppikselle vain 9 euroa, mutta sitten loppukuusta homma alkoi levitä ja tilasin netistä uuden päiväpeiton yms. sisustustavaraa sekä kävin kavereiden kanssa syömässä vähän pidemmän kaavan mukaan. Edelliseen 54 euroa ja jälkimmäiseen 37, huhhuh. Nuo nettiostokset tein visalla, joten ne näkyvät vasta helmikuun ylimääräisissä menoissa. Helmikuulle oli tosin jo budjetoitu kaikenlaisia menoja muutenkin, että huonolta näyttää. Ylimääräiset menot tässä kuussa ilman noita ensi kuulle meneviä visakuluja siis 460 euroa. Sanomattakin on selvää, että jouduin koskemaan säästöihin. Olen verottanut laskutiliä ja todelliset vahingot selviävät varmaan sitten, kun tiedän ensi kuun palkan. 

Helmikuussa pitäisi hankkia itselle ja lapsille passit ja lisäksi pitää lasten kaverisynttärit ja ostaa synttärilahjat. Miesystävällä on myös helmikuussa synttärit ja haluan viedä hänet ulos syömään. Kelalta tuli nyt tiedot saamistani tuista eli yleinen asumistuki laskee noin 35 eurolla ja samaan aikaan vuokra nousee maaliskuussa 15 eurolla. Osittainen hoitoraha jatkuu elokuun loppuun. Kuukausittaiset menot lisääntyvät siis 50 eurolla ja sen lisäksi ajattelin jatkossa käydä kuntosalilla vähän tiheämmin ja se nostaa harrastusmenoja 10 eurolla kuussa. Veroprosentti laski yhdellä, mutta se ei kyllä paikkaa tätä menojen nousua. Virkailija ihmetteli hieman, kun selvitin hänelle tuloja uutta verokorttia varten, että miten niitä voi tulla koko vuodelta niin vähän (tammikuun palkka oli bruttona yli kolme tonnia). Mutta kun kerroin viime vuoden tulot yhteensä, niin hän totesi lakonisesti "Niin, no ei ne tulot siitä ainakaan tänä vuonna nouse" :D. Maailmassa on siis jotakin, johon voimme luottaa!

Olen keräillyt kasaan tavaroita, joita laittaa myyntiin nettikirpparille, mutta inspiraatio varsinaiseen myyntiin laittamiseen on antanut odottaa itseään. Nyt on tulossa useampi vapaapäivä, joten jospa saisin itsestäni irti sen verran, että kuvaan tavarat ja katson saanko haalittua jostakin vähän lisää. Koti pysyy nykyään paremmin järjestyksessä (no lastenhuonetta ei lasketa), kun tavaramäärä on vähentynyt hurjasti. Aurinko paistaa keittiön ikkunasta ja lupailee kevättä. Kummasti se lisääntyvä valon määrä lisää virtaa myös omaan puuhasteluun. Lainasin jo valmiiksi kirjoja uusia saippuareseptejä varten ja ajattelin vihdoin opetella tekemään sen villasukan. Yritän kanavoida ylimääräisen energian järkevään puuhasteluun :D.

4 kommenttia:

 1. Kommentoinkin tuonne toiseen blogiin jo, että en itse uskalla edes tehdä varmaan yhteenvetoa tammikuun osalta. Samalla, kun olen ihan raivona tuosta meidän työpaikan tekemästä virheestä palkanlaskennassa mikä maksaa helmikuun palkassa 200 euroa, tekisi mieli heittää IHAN KAIKKI lekkeriksi... Mitä en kuitenkaan tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se välillä menee. Itsellä tulee maaliskuussa vuosi täyteen tätä säästöblogin pitoa ja kävin nyt lueskelemassa noita ensimmäisiä postauksia. Vaikka takapakkia tuleekin nyt tammi- ja helmikuun osalta, niin tilanne on siitä huolimatta hurjasti parempi kuin vuosi sitten :).

   Poista
 2. Kirjoituksesi kuulostaa tutulta.. Noita menoeriä vaan alkaa satelemaan joka kulman takaa etkä pysty sitä pysäyttämään..
  Ei silti luovuteta! :-)

  VastaaPoista